Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти та молодих вчених

15-16 листопада 2022 року на базі факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування Державного біотехнологічного університету пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Стан і майбутнє лісового господарства, деревообробки та землевпорядкування».

Співорганізаторами даного заходу виступили: Міністерство освіти і науки України, департамент науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації, Харківське обласне управління лісового та мисливського господарства, Український науково-дослідний інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького, ДП «Харківська лісова науково-дослідна станція».

Конференція проходила в онлайн-режимі з використанням платформи Google Meet.

До конференції долучились провідні науковці, викладачі, молоді вчені та здобувачі вищої освіти з різних регіонів України – Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Житомира, Одеси, Миколаєва, Тернополя. Загалом у науково-практичній конференції взяли участь 116 молодих учених та здобувачів вищої освіти з 12 вишів та наукових установ.

Пленарне засідання урочисто відкрив Голова організаційного комітету конференції, проректор з наукової роботи Державного біотехнологічного університету, доктор технічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України МИХАЙЛОВ Валерій Михайлович. Ним також було озвучено звернення до учасників конференції Голови вченої ради Державного біотехнологічного університету, доктора технічних наук, професора, народного депутата України ОДАРЧЕНКА Андрія Миколайовича, та передано вітання учасникам конференції від проректора з науково-педагогічної роботи Державного біотехнологічного університету, кандидата технічних наук, доцента СЕРІКА Максима Леонідовича. З вітальним словом до учасників звернулись в.о. ректора Державного біотехнологічного університету, кандидат технічних наук КУДРЯШОВ Андрій Ігорович та Голова ради молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації, Голова ради молодих вчених ДБТУ, доктор економічних наук, професор МАНДИЧ Олександра Валеріївна. На завершенні урочистої частини учасників привітала декан факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування, доктор економічних наук, професор СУСКА Анастасія Анатоліївна.

З науковими доповідями на пленарному засіданні виступили: аспірант Національного університету біоресурсів та природокористування України Олексій ЛУКАШ, асистент кафедри лісівництва та мисливського господарства ДБТУ Дмитро ТАРАБАН, асистент кафедри лісівництва та мисливського господарства ДБТУ Ольга РАДЧЕНКО, студентка групи 193-21мЗК-01 ДБТУ Юлія ГОНЧАРОВА.

Завершили пленарне засідання проректор з наукової роботи МИХАЙЛОВ Валерій Михайлович та декан факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування СУСКА Анастасія Анатоліївна. Вони подякували доповідачам за гарні та змістовні доповіді, наголосили на їх актуальності та побажали їм натхнення і подальших здобутків.

Після пленарного засідання конференція продовжила свою роботу за секціями:

  1. Інноваційні дослідження в лісівництві, лісокористуванні та мисливстві
  2. Актуальні проблеми лісовідновлення, лісорозведення, лісових меліорацій
  3. Деревооброблювальні технології та системотехніка лісового комплексу
  4. Сучасний стан і перспективи розвитку садово-паркового господарства
  5. Планування, організація та контроль за землеволодіннями й землекористуванням в Україні

Після роботи секцій відбулося підбиття підсумків роботи конференції. Усі учасники конференції отримали іменні сертифікати, програму конференції і електронний збірник тез доповідей.