ВИЇЗНА РОБОЧА НАРАДА З МЕТОЮ ПОГЛИБЛЕНОГО ОЗНАЙОМЛЕННЯ З МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОЮ БАЗОЮ ТА НАУКОВО-ВИРОБНИЧИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ХНАУ ІМ. В.В. ДОКУЧАЄВА

7 грудня 2021 року делегація Державного біотехнологічного університету у складі в. о. ректора Руслана Тихонченка та голови вченої ради Андрія Одарченка, а також проректорів Валерія Михайлова та Аркадія Микитася, відвідали ХНАУ ім. В.В. Докучаєва з метою поглибленого ознайомлення з матеріально-технічною базою та науково-виробничим потенціалом.
Візит почався з відвідин музею історії ХНАУ, фундаментальної бібліотеки та актової зали, детально оглянули навчальний корпус та його спеціалізовані лабораторії з механізації та електрифікації сільського господарства й ангари для сільськогосподарських машин і обговорили концепцію створення технопарку.
Після цього відбулися зустрічі з представниками кафедри плодовочівництва і зберігання продукції рослинництва, кафедри генетики, селекції та насінництва, кафедри екології та біотехнологій в рослинництві, кафедри ботаніки та фізіології рослин, кафедри агрохімії та кафедри фітопатології і ентомології, під час яких було презентовано здобутки кафедр та окреслено перспективи майбутнього розвитку науково-технічного потенціалу.
Фінальний етап візиту відбувся на кафедрі фітопатології та ентомології, під час якої  доцент Михайло Філатов презентував готову до впровадження у виробництво науково-виробничу розробку щодо технології розведення диких видів комах-запилювачів та збільшення біорізноманіття агроценозів.
В ході зустрічі порушувалось багато питань працівниками університету, на які керівництво надало ґрунтовні відповіді та по всім питанням одразу були опрацьовані шляхи їх вирішення.