Виїзне заняття-екскурсія до Харківського аеропорту

Нещодавно студенти 1,2,3,4 курсів кафедри транспортних технологій та логістики в рамках вивчення дисциплін «Взаємодія видів транспорту», «Організація та управління перевезеннями вантажів та пасажирів», «Транспортні підприємства України», «Основи професійної діяльності та загальний курс транспорту», «Організація міжнародних перевезень та митний контроль», «Основи логістики» відвідали виїзне заняття-екскурсію у Харківському аеропорту – найкрупнішої повітряної гавані Східної України.
 Відвідувачі мали змогу заглянути за куліси роботи аеропорта. Відвідали новий термінал «А», стійки реєстрації пасажирів та зали вилітів і прильотів. Наблюдали, як проходить підготовка повітряних судів до рейсу. Відвідали ангари малої авіації, пожежну частину, перон, центральну диспетчерську.
Під час екскурсії розповіли цікаву історію аеропорту. Виявляється, історія цивільної авіації України бере свій початок в нашому місті. Саме  тут  у 1924 року було відкрито перші регулярні пасажирські лінії: Харків-Полтава-Київ та Харків-Кіровоград-Одеса. 2010 року було відкрито новий сучасний пасажирський термінал площею 20000 кв.м і пропускною спроможністю 650 осіб на годину, призначений для обслуговування прильоту і вильоту всіх внутрішніх і міжнародних рейсів. У новому терміналі встановлені телескопічні трапи, які позволячют пасажирам виконувати посадку в літак безпосередньо з будівлі аеровокзалу без необхідності виходити на вулицю. Стару будівлю аеропорту було реконструйовано і перетворено в термінал для обслуговування VIP-пасажирів. У 2011 році була введена в експлуатацію нова злітно-посадкова смуга довжиною 2500 метрів, яка може приймати без обмежень всі типи середньомагістральних літаків і деякі типи далекомагістральних повітряних суден. Смуга обладнана по II категорії ICAO, що дозволяє аеропорту «Харків» прийматиме літаки в погану погоду.
На фото екскурсія, як її побачили студенти!