Засідання науково-технічної ради факультету менеджменту, адміністрування та права: звіти кафедри європейських мов

18 грудня 2023 року відбулось засідання науково-технічної ради факультету менеджменту, адміністрування та права.

На засіданні були заслухані підсумкові звіти кафедри європейських мов з науково-дослідної роботи, присвячені передовим методикам та інноваціям у сфері викладання іноземних мов:

  • «Консолідація та ампліфікація нових інтерактивних технологій викладання іноземних мов з метою формування професійної компетентності фахівців сфери харчування та торгівлі в межах системно-кластерного підходу»;
  • «Ономастикон України та зарубіжних країн: соціолінгвістичний, структурно-семантичний та компаративний аспекти».

Значну увагу було приділено ефективності застосування інтерактивних технологій у навчальному процесі. За результатами дослідження було доведено, що методичне та науково обґрунтоване використання інтерактивних методів, зокрема тандем-навчання, сприяє активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів, підвищенню рівня засвоєння навчального матеріалу, формуванню комунікативної компетентності та мотивації до навчання.

Крім того, дослідження в області ономастики внесли вагомий внесок у розуміння принципів та способів творення окремих типів онімів, їх структурних і морфологічних особливостей. Ці знання сприяють кращому розумінню особливостей української та зарубіжної онімної лексики та забезпечують всебічний опис функціонування онімної терміносистеми в різних мовах.

Результати цих досліджень відкривають нові перспективи для вдосконалення навчальних програм та методик викладання, а також збагачують науковий світогляд у сфері лінгвістики.