ONLINE-ЗУСТРІЧІ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ, ЩО ЗАЙМАЮТЬСЯ ВИРОБНИЦТВОМ ПРОДУКЦІЇ З РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ ТА МОЛОКА, ПІД ЧАС ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ СТУДЕНТАМИ СВО «БАКАЛАВР», «МАГІСТР»

Протягом 27.01.25 – 23.02.25 р. на кафедрі харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк факультету переробних і харчових виробництв проходила практика студентів РВО «бакалавр», «магістр», яка поряд з безпосередньою роботою на підприємствах галузі, виконанням індивідуальних завдань, включала online-зустрічі з представниками провідних підприємств, що займаються виробництвом продукції з рослинної сировини та молока.

Модератором зустрічей від кафедри виступила к.т.н, доц. Юрєва Ольга.

Студенти мали можливість ознайомитись з особливостями організації роботи на підприємствах галузі:

  • ТОВ «Богодухівський молзавод», спікери – начальник дільниці з виробництва молока та масла Маренич Вікторія та технолог Пономаренко Віра,
  • ТД «Золота миля», спікер – технолог по розробці і впровадженню фруктових наповнювачів для молочного виробництва Голубцова Алла, яка до 08.2023 р. працювала головним технологом ТОВ “Слобожанський молокозавод”,
  • Зміївський молочний завод (ТОВ «С-Транс»), спікери – директор з якості Ярещенко Тетяна та директор з персоналу Юрченко Інна.

Під час зустрічей спікери ознайомили студентів та викладачів кафедри з історією розвитку підприємств, асортиментом та торгівельними марками, під якими виробляється продукція, вимогами до сировини та до її постачальників, розглянули особливості технології виробництва традиційних та інноваційних видів продуктів, їх реалізацію із застосуванням автоматизованих видів обладнання, ознайомили з підходами в організації роботи лабораторій з контролю якості, особливостями впровадження та функціонування системи НАССР на підприємствах, їх міжнародною діяльністю, вимогами до якості та безпеки продукції для національного та міжнародних ринків, а також поділились сучасними вимогами, що висувають підприємства до майбутніх фахівців, розглянули особливості працевлаштування студентів, поділились з аудиторією контактами для подальшої співпраці. Виступи спікерів супроводжувались яскравими презентаціями.

Для студентів подібні заходи є стимулом та мотивацією для професійного зростання.

Щира подяка всім учасникам зустрічей та побажання розвитку та реалізації!!!