
ВИЇЗНЕ ЗАНЯТТЯ ТА ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ЯК ЗАПОРУКА ПІДГОТОВКИ ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНИХ ФАХІВЦІВ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ІНДУСТРІЇ
З 16 по 18 квітня 2025 року в Міжнародному виставковому центрі міста Києва відбулася виставка IFFIP у рамках Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки. Фахівці та студенти факультету переробних і харчових виробництв мали можливість відвідати цей професійний захід. Виїзне заняття організовано безпосередньо в коворкінг-центрі після відвідування лекції. Виїзне заняття відбулося в межах дисциплін «Інноваційний інжиніринг» та «Інноваційні технології пакування та зберігання м’яса та м’ясопродуктів» (ОПП «Промислові та крафтові технології м’яса та м’ясопродуктів»).
Бажання та необхідність висвітлити інновації в харчовій індустрії більш широкій аудиторії знайшли реалізацію в гостьовій лекції, яка відбулась 21 травня на тему «Інновації в харчовій промисловості: погляд в майбутнє», за участі координаторів галузевих виставок «Пак Експо», «ПродЕкспо». До гостьовій лекції долучились здобувачі двох освітньо-професійних програм «Промислові та крафтові технології м’яса та м’ясопродуктів» та «Харчові технології в ресторанній індустрії». Експонати виставки стали органічним доповненням змістовної складової дисциплін «Інноваційний інжиніринг», «Інноваційні технології та інжиніринг в харчовій промисловості», «Інноваційні технології пакування та зберігання м’яса та м’ясопродуктів».
Під час заходу здобувачі ознайомились з інноваційними технологіями та технічними рішеннями в харчовій індустрії. Особливу увагу було приділено інноваціям у сфері автоматизації виробничих процесів, інтенсифікації технологічних ліній та впровадженню сучасного обладнання для підвищення ефективності виробництва. Безумовно корисним став досвід спілкування зі спікером, який надав комплексну оцінку інноваціям і визначив основні тренди розвитку харчової галузі, в тому числі ресторанної індустрії.
Проведені заходи сприяли поглибленню знань здобувачів та розширенню їхнього професійного кругозору. Багато питань визвало жваву дискусію, зацікавленість. Одне є безперечно – сучасний фахівець повинен володіти комплексом загальних і фахових компетентностей і діючі освітньо-професійні програми це забезпечують в повній мірі!!!!