ОСВІТА
1994 р. ‒ Харківський інститут громадського харчування, спеціальність
«Товарознавство продовольчих продуктів» (спеціаліст)
2020 р. ‒ Харківський державний університет харчування та торгівлі, спеціальність «Маркетинг» (магістр)
КАР’ЄРА
1994-1995 р. товарознавець по комерційній діяльності у виробничо- комерційній фірмі «Фармація-ЛТД»;
1996-2000 р. товарознавець по постачанню та збуту товарних коштовностей у приватній фірмі «Томас-2»;
2000-2003 р. заст. директора по постачанню та збуту на підприємстві ТОВ «Стройстандарт»;
2003-2005 р асистент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2005-2009 р. асистент кафедри товарознавства в митній справі Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2009-2014 р. старший викладач кафедри товарознавства в митній справі Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2014-2021 рр. ‒ доцент кафедри товарознавства в митній справі Харківського державного університету харчування та торгівлі
2021 р. по теперішній час ‒ доцент кафедри торгівлі, готельно- ресторанної та митної справи Державного біотехнологічного університету
ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
Навчальні курси: «Товарознавство. Непродовольчі товари»,
«Товарознавство» (курс для студентів спеціальності 073 «Менеджмент»),
«Організація управління в митних органах», «Митні збори та тарифи»,
«Товарознавство книги», «Матеріалознавство та основи та основи виробництва непродовольчих товарів», «Теоретичні основи товарознавства».
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
2013 р. захист кандидатської дисертації, отримання наукового звання кандидата технічних наук (спеціальність 05.18.15 «Товарознавство харчових продуктів»).
2014 р. – отримання наукового ступеню доцента кафедри товарознавства в митній справі.
НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
Експертиза якості непродовольчих товарів, як об’єктів експортно-імпортних відносин. Теоретичні та практичні шляхи збагачення продовольчих товарів на мікронутрієнти.
Оцінка якості та інноваційні підходи до використання декоративних рослин та поліграфічної продукції у комерційній діяльності.
НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Опубліковано більше ніж 170 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus 2, навчальні посібники – 5, монографії ‒ 5 (в т.ч. видані в країнах ЄС), деклараційні патенти України на винахід ‒ 3, деклараційні патенти України на корисну модель ‒ 22.
НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА
2 держбюджетні науково-дослідні роботи, що розроблялись за рахунок коштів державного бюджету України:
- №1-08БО (0108U001333) «Теоретичні основи дієтичних добавок, продуктів оздоровчого харчування з вторинної м’ясної сировини» (співвиконавець).
- №1-15БО (0115U001114) „Розробка інноваційних технологій оздоровчих харчових продуктів на основі рослинної сировини і оптимізація процесів та обладнання для їх виробництва (співвиконавець)
6 науково-дослідних бюджетних тем:
- № 31-11-12Б (№ ДР 0110U008046) «Товарознавчі аспекти розробки класифікації квіткових аксесуарів»
- №15-14-15Б (№ ДР 0113U008398)«Формування якості соусів оздоровчого призначення, збагачених на селен» (співвиконавець).
- №10-15-16Б (№ ДР 0114U006532) «Формування якості алкогольних та слабоалкогольних напоїв нового покоління» (співвиконавець).
- №08-17-18Б (№ ДР 0116U008443) «Науково-практичні аспекти і шляхи інтенсифікації захисту квітково-декоративної продукції протягом її вирощування» (співвиконавець).
- №15-19-20Б (№ ДР 0118U007226)«Формування якості деревостружкових плит для забезпечення безпеки під час використання» (науковий керівник).
- № 09-20-21Б (№ ДР 0120U100681)«Удосконалення споживних властивостей та розширення асортименту виробів паперової промисловості» (відповідальний виконавець).
8 науково-дослідних госпдоговірних тематик (в т.ч. науковий керівник
1 тем, відповідальний виконавець ‒ 2):
- № 20-13Д (№ ДР 0113U007573) «Розробка рекомендацій по формуванню споживних властивостей квітково-декоративних прикрас для оздоблення та естетичного оформлення прилеглої території»
- № 21-14Д (№ ДР 0114U004794) Д «Розробка рекомендацій з формування декоративно-квіткових композицій із заданими споживними властивостями»;
- № 14-15 Д (№ ДР 0115U001890) «Розробка рекомендацій щодо інноваційних підходів до використання рослинної сировини у сучасному виробництві»
- № 16–17 Д (№ ДР 0116U005780) «Розробка рекомендацій з методів оформлення прилеглої території та вирощування декоративно- квіткової продукції».
- № 7-17Д (№ ДР 0117U006471) «Розробка рекомендацій щодо кольорового оформлення, оцінки якості та оптимізації умов зберігання сувенірної та поліграфічної продукції»;
- № 11-18Д (№ ДР 0118U006826) «Розробка рекомендацій щодо формування зовнішнього вигляду прилеглої території»
- № 419 (наукові послуги) «Проект технологічної документації (проект технологічних карт) для харчоблоків закладів освіти, що підпорядковуються відділу освіти, культури та спорту виконавчого комітету Мереф’янської міської ради» (2019 рік).
- № 11-20-21Д (№ ДР 0120U105666) «Удосконалення споживних властивостей та розширення асортименту виробів паперової промисловості».
УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ
Член Української громадської організації «Українське товариство товарознавців і технологів».
ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ
2009‒2021 рр. ‒ виконуючий обов’язки з організації і проведення методичних семінарів та відповідального за методичну роботу каф.
«Товарознавства в митній справі»
2018-2021 рр. – член методичної комісії ХДУХТ за спеціальністю
«Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».
2009-2020 рр. – участь у низці ярмарок, фестивалів та виставок міжнародного значення, що проходили у ХДУХТ та інших організаціях (представлення зразків розробок: дієтичні добавки, що містять гемове залізо та кондитерські вироби з їх використанням).