Аксьонова Олена Федорівна

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування

ОСВІТА
1998 р. Харківський державний університет, хімічний факультет, спеціальність «Хімія» (спеціаліст)

КАР’ЄРА
2000 – 2006 рр. асистент кафедри хімії Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2006 – 2008 рр. старший викладач кафедри хімії Харківського державного університету харчування та торгівлі
2008 – 2009 рр. доцент кафедри хімії Харківського державного університету харчування та торгівлі
2009 – 2015 рр. доцент кафедри загальної та харчової хімії Харківського державного університету харчування та торгівлі
2015 – 2021 рр. доцент кафедри хімії, мікробіології та гігієни харчування Харківського державного університету харчування та торгівлі
2021 р по теперішній час доцент кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування Державного біотехнологічного університету

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
«Харчова хімія», «Нутриціологія», «Метрологічне та нормативне забезпечення харчової безпеки», «Сучасні інструментальні методи досліджень», «Системи управління харчовою безпекою», «General chemistry» для іноземних студентів підготовчого відділення
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ
2007 кандидат технічних наук (спеціальністю 05.18.12 – процеси й обладнання харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв). Кількість публікацій: має понад 45 наукових статей, 3 монографії, 6 патентів.
Коло наукових інтересів: проблеми фортифікації харчових продуктів цінними мікронутрієнтами, зокрема жиророзчинними вітамінами; наукове обґрунтування використання високоефективних підсолоджувачів під час створення продуктів для хворих на діабет ІІ типу; використання нетрадиційної сировини при створенні функціональних продуктів харчування; дослідження харчової поведінки та нутриціального статусу окремих вікових та гендерних груп населення України