Аксьонова Олена Федорівна

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування

Освіта:
1998 р. Харківський державний університет, хімічний факультет, спеціальність «Хімія» (спеціаліст)

Кар’єра:
2000 – 2006 рр. асистент кафедри хімії Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2006 – 2008 рр. старший викладач кафедри хімії Харківського державного університету харчування та торгівлі
2008 – 2009 рр. доцент кафедри хімії Харківського державного університету харчування та торгівлі
2009 – 2015 рр. доцент кафедри загальної та харчової хімії Харківського державного університету харчування та торгівлі
2015 – 2021 рр. доцент кафедри хімії, мікробіології та гігієни харчування Харківського державного університету харчування та торгівлі
2021 р по теперішній час доцент кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування Державного біотехнологічного університету

Підвищення кваліфікації:

  • Міжнародний сертифікат iTEP Certificate of proficiency (Advanced level (CEFR C1)) від 01.04.2021.
  • Сертифікат з підвищення кваліфікації і перепідготовки спеціалістів з метрології за темою «Забезпечення єдності вимірювань на підприємстві та в лабораторіях» (36 год);
  • Підвищення кваліфікації за програмою “Інформаційно-комунікаційні методи менеджменту в освіті” (120 год)

Освітня діяльність:
«Харчова хімія», «Нутриціологія», «Метрологічне та нормативне забезпечення харчової безпеки», «Сучасні інструментальні методи досліджень», «Системи управління харчовою безпекою», «General chemistry» для іноземних студентів підготовчого відділення

Наукова діяльність:
2007 кандидат технічних наук (спеціальністю 05.18.12 – процеси й обладнання харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв).

Коло наукових інтересів: проблеми фортифікації харчових продуктів цінними мікронутрієнтами, зокрема жиророзчинними вітамінами; наукове обґрунтування використання високоефективних підсолоджувачів під час створення продуктів для хворих на діабет ІІ типу; використання нетрадиційної сировини при створенні функціональних продуктів харчування; дослідження харчової поведінки та нутриціального статусу окремих вікових та гендерних груп населення України

Наукові публікації:
Авторка одного підручника, 8 навчальних посібників та більше 40 методичних вказівок для лабораторних робіт з хімічних дисциплін; 7 патентів.