Болховітіна Олена Іванівна

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів

Освіта:
2005 р – Харківський державний університет харчування та торгівлі: спеціальність «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів», кваліфікація «Інженер-дослідник».
2012 р. Харківський державний університет харчування та торгівлі: спеціальність 05.18.01 – технологія хлібопекарських, кондитерських виробів та харчових концентратів, кандидат технічних наук.
2015 р. – присвоєння вченого звання доцента кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів.
Кар’єра:
2006 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі: асистент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів;
2013 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі: старший викладач кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів;
2014 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі: доцент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів;
2021 р. – Державний біотехнологічний університет: доцент кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів.
Освітня діяльність, дисципліни:
Викладає навчальні курси: «Фізико-хімічні і біотехнологічні основи технології галузі», «Методологія наукових досліджень», «Оптимізація техніко-технологічних об’єктів».
Наукова діяльність:
Розробка нових технології хлібобулочних виробів підвищеної харчової цінності з використанням нетрадиційної рослинної сировини
Кількість публікацій:
Опубліковано більше 100 публікацій наукового і науково-методичного характеру у тому числі 3 – у виданнях, що включені до наукометричних баз даних Scopus та Web of Science), монографій – 4, навчальних посібників – 3,
патентів України – 4