Чорна Ніна Вікторівна

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії

ОСВІТА:
1983 р. – Харківський інститут громадського харчування за спеціальністю «Технологія і організація громадського харчування».

КАР’ЄРА:
1991-1995 рр. – асистент кафедри проектування Харківського інституту громадського харчування
1995-2000 рр. – асистент кафедри технології продукції громадського харчування Харківської державної академії технології та організації харчування
2000-2001 рр. – старший викладач кафедри технології продукції громадського харчування Харківської державної академії технології та організації харчування
2001-2021 рр. – доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Харківського державного університету харчування та торгівлі
2021 р. по теперішній час – доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Державного біотехнологічного університету

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні курси: «Проектування закладів ресторанного господарства», «Технологія продукції ресторанного господарства», «Інновації в проєктуванні»

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
1999 р. – кандидат технічних наук (спеціальність 05.18.16 – технологія продуктів харчування)
Коло наукових інтересів: теоретичні та прикладні аспекти виробництва харчових продуктів; проєктування об’єктів ресторанного господарства; сучасні технології борошняних кондитерських виробів; інновації в проєктуванні

НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ:
Під керівництвом захищено 1 дисертаційна робота на здобуття наукового ступеня кандидат технічних наук (2019р.)

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано більше ніж 110 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science – 4, навчальні посібники – 10, монографії – 3, 1 енциклопедія, 4 патенти на винаходи та корисні моделі

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА:
бюджетна НДР «Розробка проекту тимчасових норм технологічного проектування (ТНТП) закладів ресторанного господарства (ЗРГ)»;
бюджетна НДР «Розробка та обґрунтування типових моделей проектів закладів ресторанного господарства»;
госпдоговірна НДР «Розробка проекту нормативної та технологічної документації на бісквітний напівфабрикат з використанням екструдованого кукурудзяного борошна для масового харчування»;
бюджетна НДР «Розробка проекту збірника технологічної документації на кулінарну продукцію для харчоблоків закладів соціальної сфери»;
госпдоговірна НДР «Розробка технологічної документації (технологічних карт) для харчоблоку КНП ХОР «Обласний госпіталь ветеранів війни» в умовах пандемії»;
госпдоговірна НДР «Науково-практичні рекомендації щодо постановки на виробництво соусів на основі сировини рослинного та тваринного походження»
бюджетна НДР «Технології харчової продукції на основі сухих сумішей для закладів ресторанної індустрії».

ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ:
2005-2012 – членкиня Вченої ради ННІХТБ Харківського державного університету харчування та торгівлі
2012-2020 – членкиня НМК Харківського державного університету харчування та торгівлі
2021-2025 – членкиня НМК Державного біотехнологічного університету