Головко Микола Павлович

Доктор наук Професор Професор кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування

ОСВІТА:
1973-1978 рр. – Харківський зооветеринарний інститут (спеціаліст)
1979-1982 рр. – Український ордена Червоного прапора науково-дослідний інститут експериментально ветеринарії (аспірант денної форми навчання)
1999-2000 рр. – Харківська державна академія технології і організації харчування (спеціаліст)
2004-2007 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі (докторант денної форми навчання)

КАР’ЄРА:
1978-1989 рр. – Український ордена Червоного прапора науково-дослідний інститут експериментально ветеринарії (старший лаборант, старший ветеринарний лікар, молодший науковий співробітник, старший науковий співробітник лабораторії вивчення хвороб молодняка)
1989-1992 рр. – Харківський інститут громадського харчування (старший викладач кафедри гігієни харчування та мікробіології)
1992-2008 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі(доцент кафедри гігієни харчування та мікробіології)
2008-2009 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі(професор кафедри гігієни харчування та мікробіології)
2009-2021 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі (професор, завідувач кафедри товарознавства в митній справі)
2021р. по теперішній час – Державний біотехнологічний університет (професор кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування)

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні курси: «Технічна мікробіологія», «Гігієна та санітарія підприємств громадського харчування», «Судово-товарознавча експертиза», «Контроль за переміщенням фізичних осіб через митний кордон України», «Митні експертизи», «Товарознавство сировини, матеріалів та засобів виробництва», «Технічне регулювання» та ін.

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
1983 р. – кандидат ветеринарних наук (спеціальність 16.00.03 ветеринарна мікробіологія, вірусологія, епізоотологія та мікологія).
1988 р. – старший науковий співробітник (спеціальність 16.00.03 ветеринарна мікробіологія, вірусологія, епізоотологія та мікологія).
1993 р. – доцент (по кафедрі гігієни харчування та мікробіології).
2009 р. – доктор технічних наук (спеціальність 05.18.16 технологія продуктів харчування).
2011 р. – професор (по кафедрі товарознавства в митній справі).
Коло наукових інтересів: ресурсозберігаючі технології переробки харчової сировини, технології збагачувальних харчових добавок, технології продуктів харчування спеціального призначення оздоровчої та лікувально-профілактичної дії, переробка прісноводних гідробіонтів.
Напрям наукових досліджень: ресурсозберігаючі технології переробки харчової сировини, технології збагачувальних харчових добавок, технології продуктів харчування спеціального призначення оздоровчої та лікувально-профілактичної дії, переробка прісноводних гідробіонтів.
Захищено 8 дисертацій – кандидати технічних наук (2007-2016 рр. )

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано понад 250 праць у фахових виданнях, в тому числі видання, які індексуються в науково-метричних базах Scopus тa Web of Sience – 10 , навчальних посібників – 12, монографії – 8, енциклопедії – 1