Освіта: Харківська державна академія технології та організації хар-чування за спеціальністю „Технологія громадського харчування”, аспіран-тура Харківської державної академії технології та організації харчування за спеціальністю 05.18.16 – технологія продуктів харчування.
Кар’єра: доцент, заступник завідуючого кафедрою харчових техно-логій в ресторанній індустрії, понад 20 років головний технолог ТОВ Тайфун-2000», керівник групи харчової безпечності.
Освітня діяльність. Всі види навчальної роботи: лекції, лабораторні та практичні заняття, консультації, перевірка контрольних робіт, заліки, керівництво курсовими, випусковими кваліфікаційними роботами (СВО бакалавр, магістр), керівництво практиками, член екзаменаційних комісій, член журі Всеукраїнської студентської Олімпіади, керівництво аспірантом.
Дисципліни: «Харчова безпечність в ресторанній індустрії», «Ощад-ливе виробництво та управління якістю», «Технологія харчової продукції в ресторанній індустрії»
Наукова діяльність: розробка методології та впровадження систем менеджменту харчової безпечності для підприємств харчової промисло-вості та закладів ресторанної індустрії, наукове обґрунтування та розроб-ка принципів ощадливого виробництва, розробка нових технологій для підприємств харчової промисловості та закладів ресторанної індустрії, ке-рівництво та участь у виконанні наукових тем. Керівник групи безпечності з виробництва харчової продукції філії кафедри харчових технологій в ре-сторанній індустрії – ТОВ «Тайфун-2000».
Кількість публікацій: понад 250 друкованих праць, з них в 3 монографії (в т.ч. англійською мовою та виданої в країні ЄС) та 8 навчальних посібників, енциклопедія харчування, понад 70 статтей, з них 3 – у виданні, яке вхо-дить до міжнародних науковометричних баз даних Scopus, Web of science, 15 – до міжнародних науковометричних баз даних), 9 патентів на винахо-ди, 16 технічних умов, 17 технологічних інструкцій, понад 90 тез допові-дей на наукових конференціях. У рамках міжнародної роботи (Австрія, Франція, Болгарія, Чехія, Греція, Італія, Швейцарія, США) доцент Колес-нікова М.Б. приймає активну участь у спеціалізованих фахових конферен-ціях, виставках, семінарах, популяризує наукові досягнення кафедри та університету.
Колеснікова Марина Борисівна
Кандидат наук Доцент Доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії