ОСВІТА
1994 р. ‒ Харківський інститут громадського харчування, спеціальність
«Товарознавство продовольчих продуктів» (спеціаліст)
2015 р. ‒ Харківський державний університет харчування та торгівлі, спеціальність «Менеджмент ЗЕД» (спеціаліст)
КАР’ЄРА
1998-2002 рр. ‒ асистент кафедри товарознавства харчових продуктів Харківської державної академії технології та організації харчування
2002-2003 рр. ‒ старший викладач кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківської державної академії технології та організації харчування 2003-2015 рр. ‒ доцент кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі
2015-2021 рр. ‒ професор кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі
2021 р. по теперішній час ‒ професор кафедри торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи Державного біотехнологічного університету
ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
Навчальні курси: «Товарознавство. Харчові продукти», «Товарна інформація», «Інноваційні продукти», «Товарознавство пакувальних матеріалів і тари », «Сенсорний аналіз».
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ
2002 р. – кандидат технічних наук (спеціальність 05.18.15 «Товарознавство харчових продуктів»)
НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
«Розробка інноваційних технологій зберігання фруктів та овочів», основними завданнями цього напрямку є:
- вивчення специфічної мікрофлори фруктів та овочів;
- розробка безпечних плівкоутворювальних композицій для зберігання продуктів рослинного походження;
- вивчення токсичності лікарсько-технічної сировини, що володіє бактеріологічними та бактеріостатичними властивостями;
- розробка нових продуктів функціонального призначення на основі рослинної сировини;
- напрямки використання хітозану як структуроутворювача. Керівництво аспірантами:
Новікова В.В.(захист квітень 2021) Фролова Т.В.( захист травень 2021).
НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Опубліковано більше ніж 200 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science Core Collection – 8, навчальні посібники – 10 , підручники ‒ 3 , монографії ‒ 7 (в т.ч. видані в країнах ЄС), деклараційні патенти України на винахід ‒ 6, деклараційні патенти України на корисну модель ‒ 12.
НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА
Науковий керівник науково-дослідних тем:
№ 05-16-17 Б (0115U006795) «Інноваційні технології зберігання плодоовочевої сировини»;
- № 21-17 Д (0115U005941) «Визначення специфічної мікрофлори плодів та овочі;
- № 08-18-19 Б (0117U005366) «Удосконалення способів зберігання плодів та овочів з використанням плівкоутворюючих композицій»
- № 04-20-21 Б «Наукове обґрунтування складу плівкоутворюючих композицій для зберігання кісточкових плодів»
Виконавець 2 тем на замовлення МОН України:
- № 1-12 БО «Технологія виробництва екологічно чистої продукції з овочів лікувально-профілактичного призначення»;
- № 1-17 БО «Оптимізація технологічних параметрів переробки сировини з забезпеченням гарантованої якості харчових продуктів»
УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ (за наявності)
Член Української громадської організації «Українське товариство товарознавців і технологів» (International Association of Commodity Science and Technology– IGWT)
ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ
2006-2021 рр. – заступник завідувача кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі
2010-2021 рр. – член НМК факультету управління торговельно- підприємницькою та митною діяльністю Харківського державного університету харчування та торгівлі
2006-2021 рр. ‒ член вченій Ради факультету управління торговельно- підприємницькою та митною діяльністю Харківського державного університету харчування та торгівлі
2008-2020 р. ‒ член секції атестації здобувачів вищої освіти в науково- методичній раді Харківського державного університету харчування та торгівлі