Лосєва Світлана Михайлівна

Немає немає Завідувач лабораторії кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк

ОСВІТА
1976 – 1982 рр. – Харківський політехнічний інститут, хімічна технологія в’яжучих матеріалів;
2012 – 2016 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, навчання на заочному відділенні аспірантури за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів.
КАР’ЄРА
1982-1986 рр. – інститут Южгіпроцемент, інженер технологічного відділу;
1986-1987 рр. – Харківський завод електроапаратури, інженер-технолог;
1987-1996 рр. – Всесоюзний науково-дослідний інститут пиво-безалкогольної промисловості, молодший науковий співробітник відділу процесів, апаратів та переробки сировини для безалкогольної продукції, з 1989 р- молодший науковий співробітник відділу нетрадиційної сировини, з 1995 р – старший науковий співробітник відділу сертифікації харчової промисловості;
1996-1998 рр. – Харківська обласна станція переливання крові, лаборант;
1998-1999 рр. – Харківська міська санепідемстанція, лаборант;
1999-2004 рр. – Санепідемстанція Ленінського району м. Харкова, інженер лабораторії по спецрахунку;
2004 – 2021 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, завідувач лабораторії кафедри технології консервування (з вересня 2009 р. – кафедра перейменована на кафедру технологій переробки плодів, овочів і молока, з січня 2020 р. – перейменована на кафедру харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні);
2021 р. – Державний біотехнологічний університет, завідувач лабораторії кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк (з листопада 2021 р. кафедра носить ім’я її засновника д.т.н., проф. Павлюк Р.Ю.).
ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
Приймає участь у викладанні навчальних курсів: «Харчові технології», «Технологія галузі», «Інноваційні технології продуктів з рослинної сировини та молока», «Технології продуктів функціонального призначення з рослинної сировини та молока», «Технології продуктів з лікарсько-технічної рослинної сировини», «НДРС».

Наукові інтереси:
Розробка технологій продуктів та добавок з плодів, овочів, нетрадиційної рослинної сировини і молока для оздоровчого харчування з підвищеним вмістом фізіологічно-функціональних інгредієнтів.

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Загальний список опублікованих праць становить понад 150 одиниць, серед яких: 3 колективні монографії, 1 енциклопедія, 53 статті (з них: 4 – в виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз даних Scopus, Web of Science та ін., 30 – у фахових виданнях України, 12 – в зарубіжних виданнях Естонії, Словаччини, Казахстану, Польщі), 65 тез доповідей на всеукраїнських та міжнародних науково – практичних конференціях, 25 навчально – методичних розробок. Крім того, розроблено понад 30 технологій БАД та продуктів з їх використанням, затверджено понад 20 нормативних документацій.