ОСВІТА:
1994 р. – Харківський зооветеринарний інститут, спеціальність «Лікар ветеринарної медицини» (спеціаліст)
1994-1997 рр. – аспірантура в Харківському зооветеринарному інституті
КАР’ЄРА:
1997-1998 рр. – стажер-викладач кафедри технології продукції тваринництва і ветеринарно-санітарної експертизи Харківського зооветеринарного інституту
1998-2001 рр. – асистент кафедри технології продукції тваринництва і ветеринарно-санітарної експертизи Харківського зооветеринарного інституту
2001-2021рр. – доцент кафедри технології переробки, гігієни і стандартизації продуктів тваринництва Харківської державної зооветеринарної академії
2021 р. – і по теперішній час завідувач кафедри технології переробки та якості продукції тваринництва Державного біотехнологічного університету.
ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні курси:
211 – Ветеринарна медицина: «Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології та стандартизації продуктів тваринництва»,
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: «Стандартизація, сертифікація та метрологія продуктів тваринництва», «Молочна справа», «Технологія продуктів забою», «Технологія переробки продукції тваринництва», «Товарознавство вторинної тваринницької сировини», «Якість та безпека продукції тваринництва», «Геліцекультура», «Переробка та консервування м’яса молюсків».
207 – Водні біоресурси та аквакультура: «Технологія переробки риби».
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
2000 р. – кандидат сільськогосподарських наук (спеціальність 06.02.04 – технологія виробництва продуктів тваринництва)
Коло наукових інтересів:
- оцінка якості та безпеки тваринницької сировини і виробленої продукції
- виробництво крафтової продукції в умовах дрібних господарств (молока на крафтові сири, меду на крем- мед та ін.),
- геліцекультура (розведення равликів)
- виробництво продуктів з нетрадиційної сировини (консервування м’яса водних та наземних молюсків)
НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано більше ніж 90 наукових праць, в тому числі статті опубліковані у виданнях, що індексуються у міжнародній наукометричній базі даних Scopus, Copernicus, в фахових виданнях України. Видано у співавторстві навчальні посібники – 7.
НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА:
- НДР у межах робочого часу: «Удосконалення порід тварин та технологій виробництва і переробки продукції тваринництва» (№ДР 0121U111236, 2021-2025р.р.)
- НДР у межах робочого часу: Теоретичне обґрунтування та практична реалізація застосування харчових добавок та біопрепаратів мікробного та рослин-ного походження (№ДР 012U111162, 2021-2025р.р.)
УЧАСТЬ В РОБОТІ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ВЧЕНИХ РАД:
- К 64.070.02 – Член спецради (Харківська державна зооветеринарна академія 2019-2021 р.р.)
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ:
- Курси підвищення кваліфікації, за спеціальністю за напрямом «Продовольство, аграрні науки» (Inštitút odborného rozvoja, Bratislava, Slovensko, Інститут професійного розвитку, Братислава, Словаччина) 3.10.2022 по 4.11.2022. 6 кредитів ECTS (180 годин).
- Міжнародне науково-педагогічне стажування «Неформальна освіта та академічна доброчесність у закладах вищої освіти: міжнародний та вітчизняний досвід» Венеціанський університет Ка Фоскарі, (Venecs, Italy), 06. 2023 р. 20.09.2023 р. 6 кредитів ЄКТС (180 годин ).
УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ:
- Член Асоціації міжнародного освітнього та наукового співробітництва
- Член Громадської організації «Міжнародна фундація науковців та освітян»