Освіта:
1986 р. – Харківський політехнічний інститут, спеціальність «Хімічна технологія пластичних мас», кваліфікація інженер-хімік-технолог.
1995 р. – Інститут післядипломної освіти Харківського державного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди, спеціальність «Практична психологія».
2009 р. – Інститут післядипломної бізнес-освіти Харківського державного університету харчування та торгівлі, спеціальність «Технологія харчування».
Підвищення кваліфікації:
- Міжнародний сертифікат iTEP Certificate of Proficiency (Upper Intermediate Level CEFR B2) від 21.08.2021.
- Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», кафедра органічної хімії, біохімії, лакофарбових матеріалів та покрить (Посвідч. №66-04-21/66 від 14.06.2019 р. 4 ECTS); Інститут післядипломної освіти, підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів ХДУХТ за курсом «Інформаційно-комунікаційні методи менеджменту в освіті» (СПК ХА 01566330/000096-18 від 02.03.2018 р. 6 ECTS).
Кар’єра:
1986-1992 рр. – молодший науковий співробітник відділу прогресивних технологій і організації намотувально-ізолювального і пластмасового виробництва Всесоюзного науково-дослідного, проектно-конструкторського і технологічного інституту низьковольтного апаратобудування, м. Харків.
1992-2000 рр. – учитель хімії загальноосвітньої школи №104 м. Харкова.
2000-2001 рр. – асистент кафедри хімії Харківської державної академії технології та організації харчування.
2001-2013 рр. – старший викладач кафедри загальної та харчової хімії Харківського державного університету харчування і торгівлі.
2013-2021 рр. – доцент кафедри хімії, мікробіології та гігієни харчування Харківського державного університету харчування і торгівлі.
2006-2010 рр. – заступник декана інженерно-технологічного факультету Харківського державного університету харчування і торгівлі.
2010-2019 рр. – заступник декана Навчально-наукового інституту харчових технологій та бізнесу Харківського державного університету харчування і торгівлі.
2021 р. по теперішній час – доцент кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування Державного біотехнологічного університету.
Освітня діяльність:
Співавтор освітньо-професійної програми вищої освіти за ступенем магістр «Дієтологія та харчова безпека» спеціальності 181 «Харчові технології».
Навчальні дисципліни, які викладалися: «Органічна хімія», «Хімічні основи харчових технологій. Органічна хімія», «Ідентифікація пластмас», «Експертиза наркотичних, отруйних та вибухових речовин», «Хімія харчових речовин», «Органічні речовини сировини та харчових продуктів».
Навчальні дисципліни, які викладаються у поточному році: «Харчова хімія. Розділ 2. Органічна хімія», «Інноваційні технології дієтичних харчових продукції», «Харчові інгредієнти дієтичних харчових продуктів», «Біохімія».
Наукова діяльність:
2013 р. – науковий ступінь кандидата технічних наук (спеціальність 05.18.16 «Технологія харчової продукції», тема дисертації «Удосконалення технології м’ясних січених виробів шляхом використання емульгаторів ацилгліцеринної природи»).
2015 р. – вчене звання доцента кафедри загальної та харчової хімії.
Наукові інтереси: дослідження структури і властивостей харчових систем; одержання і властивості неіоногенних поверхнево-активних речовин; розробка композитів із застосуванням наноматеріалів; харчова хімія і технології харчової продукції.
Наукові публікації:
Опубліковано понад 155 наукових праць, у тому числі статті, що індексуються у міжнародних наукометричних базах Scopus, Web of Science Core Collection – 7; навчальні посібники – 11; монографії – 4, деклараційні патенти – 2 та ін.
Науково-дослідна робота:
Загальна кількість виконаних у співпраці бюджетних, держбюджетних, госпдоговірних НДР становить понад 14, у тому числі:
«Технології дієтичних добавок із дефіцитними мікронутрієнтами та аналіз їх показників якості» (№ДР 0115U006672, 2015-2017 рр., науковий керівник);
«Комплексне дослідження властивостей розчину натрій гіпохлориту, одержаного на установці «САН-АКВА-01», і розробка методики його застосування» (№ДР 0117U005266, 2017 р., науковий керівник);
«Дослідження впливу наночасток на мікроорганізми та зберігання харчових продуктів» (№ДР 0119U102281, 2019 р., відповідальний виконавець);
«Визначення хімічного складу та енергетичної цінності дієтичних добавок на основі «Полісолу» (№ДР 0120U101630, 2020 р., відповідальний виконавець);
«Коригування сольового складу поверхневих та підземних вод шляхом застосування наночасток» (№ДР 0120U101546, 2020 р., співвиконавець);
«Удосконалення процесів розділення рідинних систем шляхом застосування фільтраційних матеріалів з наночастками» (№ДР 0121U111065, 2021 р., співвиконавець).
Громадська діяльність:
1986-1989 рр. – голова ради молодих вчених Всесоюзного науково-дослідного, проектно-конструкторського і технологічного інституту низьковольтного апаратобудування, м. Харків.
2017-2023 рр. – співучасник науково-освітньо-виробничого кластеру «Повноцінне харчування: інноваційні аспекти технології, енергоефективного виробництва та маркетингу».
Зовнішні нагороди:
Подяка Міністерства освіти і науки України (2021 р.).
Грамота Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації (2018 р.).