ОСВІТА:
1999 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, спеціальність «Товарознавство і торгівля продовольчими товарами» (спеціаліст).
2013 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, «Економіка підприємства» (магістр).
КАР’ЄРА:
2002-2004 рр. – асистент кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2004-2007 рр. – доцент кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2007-2010 рр. – доцент кафедри товарознавства та експертизи в митній справі Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2010-2015 рр. – доцент кафедри товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки, заступник декана товарознавчого факультету Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2015-2019 рр. – професор кафедри товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2019-2021 рр. – професор, завідувач кафедри товарознавства, торгівлі та управління якістю товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2021р. по теперішній час завідувач кафедри торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи Державного біотехнологічного університету.
ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні курси: «Товарознавство (Харчові продукти)», «Експертиза товарів», «Зберігання харчових продуктів», «Організація торгівлі»,
«Експертиза в міжнародній торгівлі» та ін.
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
2003 р. –кандидат технічних наук (спеціальність 05.18.15 – «Товарознавство харчових продуктів»).
2015 р. – доктор технічних наук (спеціальність 05.18.13 – «Технологія консервованих та охолоджених харчових продуктів»).
Коло наукових інтересів: методи оцінки якості та автентичності сировини в технологіях заморожених харчових продуктів.
НАУКОВА ШКОЛА:
Напрям наукових досліджень: «Методи оцінки якості та автентичності сировини в технологіях заморожених харчових продуктів».
захищено 3 дисертації – кандидати технічних наук.
НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано більше ніж 200 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science – 4, навчальні посібники, підручники – 10, понад 5 монографій (в т.ч. 1 видані в країнах ЄС)
НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА:
- № 11-16-16 Б «Розробка і впровадження методик персонального форсайту і стратегічного ігрового прогнозування в практиці малих та середніх підприємств»
- № 15-17-18 Б «Формування якості замороженої десертної продукції»;
- № 17-19-20 Б «Формування якості продуктів переробки айви японської»
- № 14-21-22 Б «Формування якості кисломолочних продуктів із додаванням рослинної сировини
- № 44-12Д (0112U007523) «Обґрунтування параметрів процесу заморожування та його вплив на анатомічну будову культурних і дикорослих видів ягід, поширених на території України»;
- № 11-14Д (0114U004629) «Розроблення електрофізичної методики для оцінки якості замороженого м’яса птиці»;
- № 12-14Д (0114U004630) «Розроблення оптичної методики для оцінки якості заморожених продуктів птахівництва та риболовства».
УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ:
Член Української громадської організації «Українське товариство товарознавців і технологів».
ЗОВНІШНІ НАГОРОДИ:
- Грамота Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА (2014 р.)
- Грамота Департаменту науки і освіти ХОДА за визначні досягнення в організації і вдосконалення науково-солідної, навчально-методичної та виховної роботи (2018 р.)