Олійник Світлана Георгіївна

Кандидат наук Професор Професор кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів

Освіта та кар’єра
Освіта
1990 р. – Кіровоградський технікум радянської торгівлі, спеціальність «Технологія приготування їжі»;
1996 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, спеціальність «Технологія громадського харчування»;
2002 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, спеціальність 05.18.16 – технологія продуктів харчування, кандидат технічних наук.
Кар’єра
1998 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, старший лаборант кафедри загальної технології харчових виробництв;
2000р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, асистент кафедри загальної технології харчових виробництв;
2002р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, старший викладач кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів;
2004 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, доцент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів;
з 01.2021 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, професор кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів;.
з 09.2021 і по теперішній час – Державний біотехнологічний університет, професор кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів

Освітня діяльність
Гарант ОПП «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» спеціальності 181 «Харчові технології» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти;
Член проєктної групи ОПП «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» спеціальності 181 «Харчові технології» другого (магістерського рівня) вищої освіти

Дисципліни:
•Технологія галузі. Розділ. «Технологія хліба»;
•Технологія оздоровчих хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів;
•Науково-дослідна робота студентів;
•Сировинні ресурси технологій галузі

Наукова діяльність

Наукові інтереси:
Розробка технологій хлібобулочних виробів підвищеної харчової цінності з використанням нетрадиційної рослинної сировини

Наукова робота:

• науковий керівник 2 аспірантів, що захистили дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук і 1 – на здобуття наукового ступеня доктора філософії;
• науковий керівник магістрантів;
• офіційний опонент 4 та рецензент 5 дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук та доктора філософії

Публікації
•наукових статей – 79 (у т.ч. 9 – у виданнях, що включені до наукометричних баз даних Scopus та Web of Science);
•монографій – 10;
•навчальних посібників – 5;
• навчально-методичних розробок – 39;
•патентів України – 24