ОСВІТА
1998 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, спеціальність «Обладнання харчових виробництв» (спеціаліст).
2021 р. – Державний біотехнологічний університет, спеціальність «Харчові технології», освітньо-професійна програма: «Дієтичне харчування та харчова безпека» (магістр).
КАР’ЄРА
2001-2004 рр. – аспірантка денної форми навчання Харківської державної академії технології та організації харчування.
2004-2010 рр. – асистентка кафедри холодильної та торговельної техніки Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2010-2013 рр. – старша викладачка кафедри холодильної та торговельної техніки Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2013-2021 рр. – доцентка кафедри енергетичного машинобудування, інженерних та фізико-математичних дисциплін Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2021-2022 рр. – доцентка кафедри інтегрованих електротехнологій та енергетичного машинобудування Державного біотехнологічного університету.
2022 рр. по теперішній час – завідувачка кафедри інтегрованих електротехнологій та енергетичного машинобудування Державного біотехнологічного університету.
ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
Навчальні курси: «Вступ до фаху та академічна доброчесність», «Основи холодильної техніки та технології», «Холодильні установки», «Холодильні технології», «Збереження біологічних об’єктів за допомогою низьких температур», «Інженерні розрахунки систем охолодження та кондиціонування», «Низькотемпературні технології» та ін.
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ
2012 р. – кандидат технічних наук (спеціальність 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв».
Коло наукових інтересів: підвищенні ефективності процесів та обладнання в галузі холодильної та кліматичної індустрії; енергоефективні рішення систем охолодження та кондиціонування; перспективи та проблеми збереження біологічних об’єктів; інноваційні підходи в організації системи зберігання харчової сировини.
НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ:
«Раціональне використання сировини та енергетичних ресурсів при проведенні біотехнологічних процесів».
НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Опубліковано більш ніж 150 наукових праць, в тому числі, статті що індексуються наукометричними базами Scopus, Web of Science Core Collection – 5, підручник – 1, навчальний посібник – 5; монографія – 2, патент України на винахід – 1, патент України на корисну – 19.
НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА
НДР: «Удосконалення тепло-масообмінних процесів та обладнання для холодильної й електромагнітної обробки харчової сировини» № 0124U00044
НДР: «Дослідження та удосконалення процесів та обладнання для електромагнітної та холодильної обробки харчових продуктів» (11-22Б)
НДР: «Дослідження та удосконалення процесів та обладнання для теплової та холодильної обробки харчових продуктів» (01-20-21Б)
НДР: «Підвищення енергоефективності при монтажі систем зберігання харчових продуктів» (16-18-19 Д)
УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ
2016 р. по теперішній час – член громадської спілки «Холодильна асоціація України».
ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ
2021 р. по теперішній час – експертка Національного агентства забезпечення якості вищої освіти.
2022 р. по теперішній час – експертка Державної служби якості освіти України.
ЗОВНІШНІ НАГОРОДИ
– Почесна грамота Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації (2014 р.)
– Почесна грамота Харківської обласної ради (2023 р.).
– Почесна грамота Харківської обласної військової адміністрації (2024 р.)