Погарський Олексій Сергійович

Кандидат наук кандидат технічних наук Доцент кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк

ОСВІТА
2014 р. – Харківський національний університет радіоелектроніки, комп’ютеризовані системи управління та автоматика, інженер – дослідник;
2015 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, технології харчування, інженер-технолог;
2014 – 2017 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, навчання в аспірантурі за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів;
2020 р. – Національний університет харчових технологій, захист дисертації «Технологія заморожених дрібнодисперсних оздоровчих добавок і продуктів із хлорофілвмісних овочів з використанням кріомеханодеструкції» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів.
КАР’ЄРА
2014 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, молодший науковий співробітник Науково – дослідного сектору;
2014 – 2017 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, аспірант;
2017 – 2021 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, асистент, з 2019 р. – старший викладач кафедри технологій переробки плодів, овочів і молока, з 2021 р. – доцент тієї ж кафедри, яка з січня 2020 р. перейменована на кафедру харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні;
2021 р. – Державний біотехнологічний університет, доцент кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк (з листопада 2021 р. кафедра перейменована на честь її засновника д.т.н., проф. Павлюк Р.Ю.).
ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
Викладає навчальні курси: «Проектування підприємств галузі», «Харчові технології», «Холодильна технологія», «Сировинні ресурси технології галузі», «Фізико-хімічні та біотехнологічні основи технології галузі», «Технологія продуктів оздоровчого харчування».
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ
Випускник та послідовник наукової школи «Інноваційних кріо- та нанотехнологій рослинних добавок та продуктів для здорового харчування» засновника кафедри д.т.н., проф., заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, академіка Міжнародної академії холоду Павлюк Раїси Юріївни.
Наукові інтереси:
В межах наукової школи: пошук інноваційних технологічних прийомів та розробка з їх застосуванням технологій натуральних рослинних добавок і продуктів оздоровчої дії, що дають можливість максимально використати закладений в свіжій сировині біологічний потенціал. Як технологічні прийоми використовуються різні способи глибокої переробки сировини, включаючи заморожування, низькотемпературне подрібнення, обробку в пароконвектоматі, гомогенізацію, тощо.
Наукова робота:
науковий керівник бакалаврів, магістрів;
науковий керівник студента – переможця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Загальний список опублікованих праць у співавторстві складає понад 100 найменувань, в тому числі 3 монографії, 1 енциклопедія, 1 навчальний посібник, 40 статей (із них 9 – в базах даних SCOPUS та Web of science, 16 – у періодичних фахових виданнях України харчового профілю, 13 – у міжнародних виданнях Словаччини, Естонії, Польщі, Канади, Японії, Великобританії), 59 тез доповідей на всеукраїнських та міжнародних науково – практичних конференціях Німеччини, Швеції та ін., 10 навчально – методичних розробок.
Короткий опис (англійською)
Освіта та кар’єра/Освітня діяльність/Дисципліни/Наукова діяльність/Кількість публікацій
ОСВІТА
2014 р. – Харківський національний університет радіоелектроніки, комп’ютеризовані системи управління та автоматика, інженер – дослідник;
2015 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, технології харчування, інженер-технолог;
2014 – 2017 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, навчання в аспірантурі за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів;
2020 р. – Національний університет харчових технологій, захист дисертації «Технологія заморожених дрібнодисперсних оздоровчих добавок і продуктів із хлорофілвмісних овочів з використанням кріомеханодеструкції» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів.
КАР’ЄРА
2014 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, молодший науковий співробітник Науково – дослідного сектору;
2014 – 2017 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, аспірант;
2017 – 2021 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, асистент, з 2019 р. – старший викладач кафедри технологій переробки плодів, овочів і молока, з 2021 р. – доцент тієї ж кафедри, яка з січня 2020 р. перейменована на кафедру харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні;
2021 р. – Державний біотехнологічний університет, доцент кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк (з листопада 2021 р. кафедра перейменована на честь її засновника д.т.н., проф. Павлюк Р.Ю.).
ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
Викладає навчальні курси: «Проектування підприємств галузі», «Харчові технології», «Холодильна технологія», «Сировинні ресурси технології галузі», «Фізико-хімічні та біотехнологічні основи технології галузі», «Технологія продуктів оздоровчого харчування».
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ
Випускник та послідовник наукової школи «Інноваційних кріо- та нанотехнологій рослинних добавок та продуктів для здорового харчування» засновника кафедри д.т.н., проф., заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, академіка Міжнародної академії холоду Павлюк Раїси Юріївни.
Наукові інтереси:
В межах наукової школи: пошук інноваційних технологічних прийомів та розробка з їх застосуванням технологій натуральних рослинних добавок і продуктів оздоровчої дії, що дають можливість максимально використати закладений в свіжій сировині біологічний потенціал. Як технологічні прийоми використовуються різні способи глибокої переробки сировини, включаючи заморожування, низькотемпературне подрібнення, обробку в пароконвектоматі, гомогенізацію, тощо.
Наукова робота:
науковий керівник бакалаврів, магістрів;
науковий керівник студента – переможця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Загальний список опублікованих праць у співавторстві складає понад 100 найменувань, в тому числі 3 монографії, 1 енциклопедія, 1 навчальний посібник, 40 статей (із них 9 – в базах даних SCOPUS та Web of science, 16 – у періодичних фахових виданнях України харчового профілю, 13 – у міжнародних виданнях Словаччини, Естонії, Польщі, Канади, Японії, Великобританії), 59 тез доповідей на всеукраїнських та міжнародних науково – практичних конференціях Німеччини, Швеції та ін., 10 навчально – методичних розробок.