Пузік Людмила Михайлівна

Доктор наук Професор професор кафедри плодоовочфвництва і зберігання продукції рослинництва

Освіта:
1979р Харківський інститут громадського харчування. Інженер технолог громадського харчування

Кар’єра:
1990 – 1994 Асистент кафедри технології сільськогосподарських продуктів Харківського державного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва,
1994 – 2001 Старший викладач кафедри плодоовочівництва і зберігання Харківського державного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва,
2001 – 2005 На посаді доцента кафедри плодоовочівництва і зберігання. Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва
2005 – 2010 Доцент кафедри плодоовочівництва і зберігання Харківський національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва
2010 – 2017 Професор кафедри плодоовочівництва і зберігання Харківський національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва
2017 – 2021 професор кафедри ОТС ім. Т.П. Євсюкова Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка
2021 по теперішній час Професор кафедри плодоовочівництва і зберігання продукції рослинництва Державного біотехнологічного університету.

Освітня діяльність:
Навчальні курси: Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва, Товарознавство продукції рослинництва, Прогнозування збереженості продукції рослинництва, Стандартизація і управління якістю продукції рослинництва, Технологія круп’яного виробництва, Методологія і методи наукових досліджень, Харчова хімія зерна, Технологія консервування м’яса, м’ясопродуктів, риби, овочів та фруктів

Наукова діяльність:
2000 – кандидат сільськогосподарських наук ( спеціальність первинна обробка і зберігання продукції рослинництва)
2010 – доктор сільськогосподарських наук ( спеціальність первинна обробка продуктів рослинництва, 06.01.15)

Наукова школа / Напрям наукових досліджень:
Наукові дослідження проводяться за багатоплановою програмою «Розробка екологічно адаптованих ресурсозберігаючих прийомів та елементів технології виробництва і зберігання овочів та плодів з мінімальним вмістом шкідливих речовин у продукції».
Захищено 2 дисертації – кандидати с-г наук (2018 р., 2019 р.)
Гарант освітньої програми 201 Агрономія, освітнього рівня – магістр.

Наукові публікації:
Опубліковано більше ніж 200 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus 13 статей та Web of Science – 1 стаття, навчальні посібники – 16 (з них один з грифом Міністерства освіти і науки України і два – з грифом Міністерства аграрної політики і продовольства України), монографій 6, патентів 17, стандарти ДСТУ 3.

Науково-дослідна робота:
Наукові дослідження проводяться за багатоплановою програмою «Розробка екологічно адаптованих ресурсозберігаючих прийомів та елементів технології виробництва і зберігання овочів та плодів з мінімальним вмістом шкідливих речовин у продукції».
Здійснюю керівництво роботою аспірантів зі спеціальності 06.01.15 – первинна обробка продуктів рослинництва та 06.01.06 – овочівництво. Провожу опанування дисертаційних робіт.

Участь в роботі спеціалізованих вчених рад:
Член Науково-методичної ради МОН України (сектор вищої освіти) 2016 – 2019 рр.
Член спеціалізованої вченої ради Д 74.844.01 з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата сільськогосподарських наук за спеціальностями 06.01.07 – плодівництво та 06.01.15 –  первинна обробка продуктів рослинництва в Уманському національному університеті садівництва та спеціалізованої вченої ради Д 65.357.01 за спеціальностями 06.01.06 – овочівництво та 06.01.05 – селекція і насінництво в Інституті овочівництва і баштанництва НААН України.

Участь в роботі редколегій фахових наукових видань України:
Голова редколегії фахового наукового видання Вісник ХНАУ Харк. Нац. Аграр. Ун-т (сер. «Рослинництво, селекція і насінництво, овочівництво» 2010 – 2017 рр)
Член редколегії фахового наукового видання Овочівництво і баштанництво. Міжвід. тем. наук. збірник, Вісн. ХНАУ ім. В.В. Докучаєва Сер. «Рослинництво, селекція і насінництво, овочівництво».

Зовнішні нагороди:
За сумлінне виконання покладених навчальних та громадських обов’язків такі відзнаки:
1. Почесна Грамота Верховної Ради України (2016р.),
2. «Знак пошани» (2001р),
3. «Відмінник аграрної освіти і науки» II і III ступенів (2010, 2009рр.)
4. Подяка МОН України (2010)
5. Іменна стипендія облдержадміністрації імені Олексія Ніканоровича Соколовського у номінації: аграрні науки для видатних науковців (2020р)
6. Диплом. «Жінка року – 2008» в номінації «Жінки – працівниці освіти та науки». Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації м. Харкова (2008р)
7. Золота медаль конкурсу на кращу продукцію, технологію, наукову розробку в номінації «Надійне зберігання продукції – запорука успіху» за вагомий внесок у розвиток аграрного сектора України. Міністерство аграрної науки і продовольства України. (2013 р)
8. Міністерство освіти і науки України. Подяка Пузік Людмилі Михайлівні професору кафедри плодоовочівництва і зберігання ХНАУ ім. В.В. Докучаєва за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність. (2016 рік)
9. Почесна грамота. Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка. Нагороджується Пузік Людмила Михайлівна професор кафедри технологій переробних і харчових виробництв за активну наукову і громадську діяльність та з нагоди 25-річчя від дня створення навчально-наукового інституту переробних і харчових виробництв. Голова Харківського обкому профспілки працівників агропромислового комплексу Н.П. Байбакова. (2018 рік)