Радченко Анна Едуардівна

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри харчових технологiй в рестораннiй індустрії

ОСВІТА:
2010 р. ̶ Харківський державний університет харчування та торгівлі, спеціальність «Товарознавство та експертиза в митній справі» (спеціаліст)

КАР’ЄРА:
2014–2015 рр. – асистент кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі;
2015–2016 рр. – старший викладач кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі;
2016–2020 рр. – доцент кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2020–2021 рр. – керівник Центру міжнародної освіти та співробітництва, Харківського державного університету харчування та торгівлі
2021р. по теперішній час – доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Державного біотехнологічного університету.

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні дисципліни: «Культура харчування», «Дизайн і декорування страв», «Технологія харчової продукції в ресторанній індустрії», «Технологія веганських і вегетаріанських харчових продуктів».

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
2014 р. – кандидат технічних наук, спеціальність 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів

НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ:
Розроблення та впровадження інноваційних технологій харчової продукції, в основу яких покладено принципи відповідального споживання та виробництва, що відповідає концепції сталого розвитку

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано більше 100 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science –5, навчальні посібники – 3, монографії – 6, патенти – 4.

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА:
бюджетна НДР «Наукове обґрунтування, розроблення технологій харчової продукції та систем менеджменту харчової безпечності для закладів ресторанної індустрії сучасних форматів» (2022 р.)
бюджетна НДР «Технології харчової продукції з регульованим нутрієнтим складом для забезпечення стійкості продовольчої системи» (2024 р.)
госпдоговірна НДР «Дослідження показників якості та безпечності соусів гарячих термостабільних для сегменту HORECA» (2023 р.)
госпдоговірна НДР «Розроблення технології харчової продукції з емульсійною структурою на основі аквафаби» (2023 р.)
госпдоговірна НДР «Науково-практичні рекомендації щодо постановки на виробництво соусів на основі сировини рослинного та тваринного походження» (2024 р.)
госпдоговірна НДР «Науково-практичні послуги з експертної оцінки меню та технологічної документації на кулінарну продукцію для закладів освіти та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку».

УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ
Членкиня громадської організації «Український Кулінарний Союз»
Керівник громадської організації «Слобожанська Гільдія Кулінарів»
посол «Союзу кухарів Європи та Середземномор’я» в Україні з 2016 по 2020 року
посол «Союзу кухарів Європи та Середземномор’я» в Україні з 2023 по 2027 року
Членкиня громадської організації «Міжнародна асоціація сучасної освіти, науки та культури»

УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНИХ ПРОЄКТАХ
Організаторка Міжнародного кулінарного фестивалю «KazanFireFest-2017», м. Харків (2017 р.);
Організаторка Міжнародного кулінарного фестивалю «Agro Cook Fest-2016» в рамках агрофоруму «Агропорт-2016», м.Харків, (2016 р.);
Співорганізаторка Міжнародного кулінарного фестивалю «BestCookFestJunior», м. Чернівці (2016 р.);
Співорганізаторка І Міжнародного кулінарного фестивалю «Best Cook Fest», м. Києв (2015-2016 рр.);
Суддя ХІІ Міжнародного кулінарного фестивалю «Pearl of the sea», о. Брач, Хорватія (2017 р.);
Суддя Міжнародного кулінарного фестивалю «Montenegro Hospitality Championship», м. Будва, Чорногорія (2017 та 2024 рр.);
Суддя ІІІ Міжнародного кулінарного змагання імені Izzet Baysal, м. Болу, Туреччина (2017 р.);
Суддя Міжнародного кулінарного конкурсу «Смак світу» (м. Тель-Авів) за підтримки Всесвітньої асоціації співтовариств шеф-кухарів (WACS), (2015р.).
Суддя Міжнародного гастрономічного фестивалю 16th Edition CULINARY ART EXPO FOOD (CAFE 2015), м. Коломбо (Шрі-Ланка), організаторами якого була Всесвітня Асоціація шеф-кухарів (WACS) (2015р.)
Співорганізаторка Міжнародний агрофорум «Агропорт-2016» (2016 р.) под егідой ООН в рамках міжнародного року зернобобових, м. Харків
Суддя ХІ та ХVIIІ Міжнародного кулінарного фестивалю «Перлина Середземномор’я», на о. Брач (Хорватія), (2016 та 2023 рр.)
Суддя Міжнародного кулінарного фестивалю «6th Gastro Afyon Flavour and Tourism Festival», м. Афьон, Туреччина (2024 р.)