Освіта:
1978 р. – Харківський інститут громадського харчування, інженер- технолог;
1990 р. – аспірантура Київського торгівельно-економічного інституту
1990 р. – захист дисертації «Розробка технології науково обґрунтованої технології булочних виробів з використанням екзополісахариду ксантану» на здобуття вченого ступеню кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – Технологія продуктів харчування.
1994 р – присвоєно вчене звання доцента кафедри технології кондитерського і хлібопекарського виробництв.
2021 р. – присвоєне вчене звання професора по кафедрі технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів
Кар’єра:
1979 р. – Харківський інститут громадського харчування, асистент кафедри технології продукції громадського харчування;
1991 р. – Харківський інститут громадського харчування, старший викладач кафедри технології кондитерського і хлібопекарського виробництва;
1992 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, доцент кафедри технології кондитерського і хлібопекарського виробництва;
2013 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, професор, завідувач кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів;
2021 р. – Державний біотехнологічний університет, професор кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів.
Освітня діяльність:
Викладає навчальні курси: «Харчові технології», «Теоретичні основи харчових технологій», «Актуальні проблеми хлібопекарської, макаронної, кондитерської і харчоконцентратної галузі», «Інноваційна технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів».
Наукова діяльність:
Наукові інтереси:
Наукове обґрунтування інноваційних технологій оздоровчих хлібобулочних і кондитерських виробів з використанням нетрадиційної сировини.
Наукова робота:
науковий керівник аспірантів та магістрів;
офіційний опонент дисертаційних робіт;
член спеціалізованої вченої ради К64.088.03 Харківського державного університету харчування та торгівлі за спеціальністю 05.18.01 – технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів.
Наукові публікації:
Опубліковано більше 330 публікацій наукового і науково-методичного характеру; в тому числі наукових статей -260, у т. ч. 12 публікацій у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus або Web of Science; h-index 4; монографій – 10; навчальних посібників – 7, енциклопедій –2, патенти України – 43.
Участь в громадських об’єднаннях за професійним спрямуванням:
Керівництво студентами – учасниками Всеукраїнських олімпіад та конкурсів зі спеціальних дисциплін;
Член Вченої ради факультету переробних і харчових виробництв;
Експерт секції 24 «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради МОН України;
Експерт НАЗЯВО з проведення акредитаційної експертизи;
Член редакційної колегії міжнародного наукового журналу «Вiota. Human» та наукового журналу «Технічні науки і технології».