Серік Максим Леонідович

Кандидат наук Доцент проректор з науково-педагогічної роботи, доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії

ОСВІТА:
2004 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, спеціальність «Технологія харчування» (магістр).
2007 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, спеціальність «Технологія продуктів харчування» (аспірант).

КАР’ЄРА:
2007–2008 рр. – молодший науковий співробітник лабораторії «Медико-біологічних проблем технології харчових продуктів» кафедри гігієни харчування та мікробіології Харківського державного університету харчування та торгівлі;
2008–2009 рр. – старший викладач кафедри гігієни харчування та мікробіології Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2009–2013 рр. – доцент кафедри гігієни харчування та мікробіології Харківського державного університету харчування та торгівлі;
2013–2021 рр. – директор навчально-наукового інституту харчових технологій та бізнесу Харківського державного університету харчування та торгівлі;
2021 р по теперішній час – за сумісництвом доцент кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Державного біотехнологічного університету;
2022 р по теперішній час – проректор з науково-педагогічної роботи Державного біотехнологічного університету.

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Навчальні курси: «Інноваційні технології та інжиніринг в харчовій промисловості та ресторанній індустрії»

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
2008 р. – кандидат технічних наук, спеціальність 05.18.16 – технологія продуктів харчування
Коло наукових інтересів: інноваційні технології харчової продукції із регульованою харчовою та біологічною цінністю, створення мінерально-органічних збагачуючих харчових інгредієнтів, біотехнології в харчовій промисловості.

НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ:
«Інноваційні технології харчової продукції з удосконаленим мінеральним складом»
Під керівництвом захищено 2 дисертаційні роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук (2016р.) та доктора філософії (PhD)(2021). Наразі керує однією дисертаційною роботою на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD).

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Опубліковано більше 200 робіт, із них: більше 60 статей (в т.ч. 10 у зарубіжних виданнях та 6 у видавництвах, що входить до наукометричних баз Scopus та WoS), 14 патентів на корисну модель, 2 підручники, 10 навчальних посібників, 6 монографій.

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА 
бюджетна НДР «Наукові та практичні аспекти технології фортифікованих харчових продуктів та особливості визначення їх складу»
бюджетна НДР «Розробка інноваційних технологій хліба і кондитерських виробів оздоровчого та дієтичного призначення (прикладна)».
бюджетна НДР «Наукове обґрунтування інноваційних технологій оздоровчих хлібобулочних і кондитерських виробів з використанням нетрадиційної сировини (прикладна)».
бюджетна НДР «Удосконалення технології м’ясних посічених виробів шляхом використання дієтичних добавок проміжний, вид досліджень (прикладна)» 2022-2023 роки.
бюджетна НДР «Технології харчової продукції з регульованим нутрієнтним складом для забезпечення стійкості продовольчої системи (прикладна)».

ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ
2019 рік по теперішній час – член робочої групи при МОНУ з реалізації І та ІІ етапів Концепції підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти у вищій та фаховій перед вищій освіті (наказ МОНУ 175 від 13.02.2019 р.).

ЗОВНІШНІ НАГОРОДИ
Стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених (2012-2014).
Подяка Міністерства освіти і науки України (2017)
Грамота Міністерства освіти і науки України (2019)
Почесна грамота Міністерства освіти і науки України (2021)
Відмінник освіти (2023)