ОСВІТА
1980 р. – Харківський державний університет ім. О. М. Горького, спеціальність «радіофізика та електроніка» (радіофізик).
КАР’ЄРА
1996-1999 рр. – аспірант денної форми навчання Харківської державної академії технології та організації харчування.
01.2000-10.2000 р. – асистент кафедри енергетики та фізики Харківської державної академії технології та організації харчування.
2000-2003 рр. – старший викладач кафедри енергетики та фізики Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2003-2012 рр. – доцент кафедри енергетики та фізики Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2014-2016 рр. – старший науковий співробітник науково-дослідного сектору Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2017 р. – доцент кафедри екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.
2019-2021 рр. – викладач Харківського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету.
2022-2023рр. – провідний фахівець відділу організації наукової роботи з НПП та здобувачами освіти Державного біотехнологічного університету.
2024 р. по теперішній час – доцент кафедри інтегрованих електротехнологій та енергетичного машинобудування Державного біотехнологічного університету.
ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
Навчальні курси: «Фізика», «Технологія сушіння харчової сировини», «Матеріалознавство», «Фізика та фізичні методи дослідження сировини та матеріалів», «Процеси та апарати харчових виробництв», «Електротехніка», «Теплотехніка», «Автоматизація виробничих процесів», «Автоматизація теплотехнологічного обладнання», «Теплові насоси» та ін.
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ
2000 р. – кандидат технічних наук (спеціальність 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових виробництв».
Коло наукових інтересів: дослідження тепломасообмінних процесів з метою підвищення енергоефективності кліматичних технологій та технологій переробки і зберігання харчової сировини та біологічних об’єктів.
НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
Напрям наукових досліджень: «Раціональне використання сировини та енергетичних ресурсів при проведенні біотехнологічних процесів».
НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Опубліковано 48 наукових праць, навчальний посібник – 4; монографія – 2, патент України на винахід – 2, патент України на корисну – 2.
НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА
НДР: «Удосконалення тепло-масообмінних процесів та обладнання для холодильної й електромагнітної обробки харчової сировини» (№ 0124U00044).
НДР: «Розробка методичних рекомендацій щодо удосконалення виробничої лінії охолодження м’ясної продукції в умовах тривалого відключення електропостачання» (№ 38-24-25 ДП).
УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ
2019 р. по теперішній час – член громадської спілки «Харчування та Якість Життя»