ОСВІТА:
1991 р. – Харківський фізико-математичний ліцей, атестат з відзнакою (повна середня освіта);
1996 р. – Харківський зооветеринарний інститут, спеціальність «зооінженерія», кваліфікація – зооінженер, диплом з відзнакою (спеціаліст);
КАР’ЄРА:
1997 р. – старший лаборант лабораторії селекції м’ясного скота Інституту тваринництва УААН, м. Харків;
1997 р. – стажист-викладач кафедри технології продуктів тваринництва та ветеринарно-санітарної експертизи Харківського зооветеринарного інституту;
1998 р. – асистент кафедри технології продуктів тваринництва та ветеринарно-санітарної експертизи Харківського зооветеринарного інституту;
2001 р. – асистент кафедри технології продуктів тваринництва та ветеринарно-санітарної експертизи Харківської державної зооветеринарної академії;
2006 р. – старший викладач кафедри технології переробки і стандартизації продуктів тваринництва Харківської державної зооветеринарної академії;
2008 р. – доцент кафедри технології переробки і стандартизації продукції тваринництва Харківської державної зооветеринарної академії;
2017 р. – доцент кафедри технології переробки і стандартизації продукції тваринництва Харківської державної зооветеринарної академії; начальник навчально-методичного відділу Харківської державної зооветеринарної академії;
2019 р. – доцент кафедри технології переробки, стандартизації та технічного сервісу Харківської державної зооветеринарної академії; керівник науково-методичного центру забезпечення якості освіти Харківської державної зооветеринарної академії;
2021 р. – доцент кафедри виробництва та стандартизації продукції тваринництва Державного біотехнологічного університету; методист центру менеджменту якості освіти Державного біотехнологічного університету.
2023 р. і по теперішній час – доцент кафедри технології переробки та якості продукції тваринництва Державного біотехнологічного університету; методист центру менеджменту якості освіти Державного біотехнологічного університету.
ОСВІТНЬО-МЕТОДИЧНА ТА ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:
Член НМК10 з аграрних наук та ветеринарії, підкомісія 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» Сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства Освіти і науки України (наказ МОН № 582 від 25.04.2019)
Експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти зі спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
Навчальні курси: «Стандартизація продукції тваринництва», «Технологічні і біохімічні властивості м’яса та м’ясопродуктів», «Інноваційні технології переробки продукції тваринництва», «Ресурсоощадні технології переробки продукції тваринництва».
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
2007 р. – кандидат сільськогосподарських наук (06.02.04. – технологія виробництва продуктів тваринництва);
2023 р. Наукове стажування. Використання тваринних моделей (Zebra Fish), що характеризуються низьким неврологічним розвитком, для вивчення нутрицевтичної дії харчових інгредієнтів (відповідно до ДИРЕКТИВИ 2010/63/ЄС та поновлення Європейського парламенту та ради Європи). Робота виконувалась в період з березня по травень 2023 року в умовах лабораторії Університета Пізи, в межах проекту Erasmus Code IPISA01, Grant agreement model for Erasmus+ Staff mobiliti for tiaching/trfining, Project 2021-1-IT02-KA131-HED-000005909. Васильєва Ю.О. безпосередньо здійснювала усі дії, пов’язані з вирощуванням рибок Даріо (Zebra Fish). і всі експериментальні процедури, пов’язані з вивчення нутрицевтичної дії харчових інгредієнтів на рибок. сертифікат підвищення кваліфікації ERASMUS+ KA131.
Коло наукових інтересів: технологія виробництва та переробки молока і м’яса.
НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ:
Напрям наукових досліджень – технологія виробництва і переорки продукції скотарства.
НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:
Опубліковано більше ніж 20 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science – 2, навчальні посібники – 3.
НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА :
Держбюджетна НДР: «Удосконалення порід тварин та технологій виробництва і переробки продукції тваринництва» (№ДР 0121U111236, 2021-2025 рр.)
Запрошений вчений, співпраця в умовах Університета Пізи. Дослідження харчових відмінностей між трьома видами молока: звичайним, високоякісним (D.M. 185/1991) та органічним (відповідно до європейських правил). : з 24.11.2022 р. по 23.01.2023 р.
УЧАСТЬ В РОБОТІ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ВЧЕНИХ РАД:
К 64.070.02 – Член постійної спеціалізованої вченої ради (наказ МОН України № 326 від 04.04.2018).
УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ:
УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНИХ ПРОЄКТАХ :
2010- 2012 рр. – учасниця міжнародного проєкту 159173 – Tempus-De-Tempus-IPCR «Експертиза і контроль якості харчових продуктів» від Харківської державної зооветеринарної академії.
ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ :
Член НМК 10 з аграрних наук та ветеринарії, підкомісія 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» Сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства Освіти і науки України (наказ МОН № 582 від 25.04. 2019)