Освіта
1981-1986 рр. Донецький державний університет – спеціаліст (другий рівень вищої освіти) «Фізіологія»
1994-1998 рр. Харківська державна академія технології харчування та торгівлі – аспірантура
2001-2002 рр. Харківська державна академія технології харчування та торгівлі – друга вища освіта за спеціальністю «Міжнародна економіка»
2005-2009 рр. Харківський державний університет харчування та торгівлі – докторантура
Кар’єра:
1992 р – завідувачка мікробіологічною лабораторією.
1999-2002р.р. ст.викладач кафедри гігієни харчування та мікробіології
2002-2005р.р.-доцент кафедри гігієни харчування та мікробіології
2010 – 2016 роки – завідувачка кафедри загальної та харчової хімії.
2016 – 2021роки – професор, завідувачка кафедри хімії, мікробіології та гігієни харчування
2021р. по теперішній час завідувачка кафедри хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування Державного біотехнологічного університету.
Освітня діяльність:
Навчальні курси: “Технічна мікробіологія”, “Основи фізіології та гігієни харчування”, “Санітарія та гігієна підприємств харчування”, “Мікробіологія м’яса та м’ясопродуктів”, “Мікробіологія кондитерських та макаронних виробів”, “Дієтичне харчування”
Наукова діяльність:
2009 р. – доктор технічних наук (спеціальність 05.18.16 -технологія харчової продукції)
Коло наукових інтересів:
Оздоровчі продукти харчування, харчова безпека, дієтичне харчування, технології переробки та зберігання тваринної та рослинної сировини, технології дієтичних добавок.
Наукові публікації:
Публікацій наукового і науково-методичного характеру:
автор понад 350 наукових праць, серед яких 12 монографій, 17 підручників і навчальних посібників, у тому числі 6, затверджених і рекомендованих МОН, 50 деклараційних і патентів на винаходи, понад 200 статей, у тому числі 48 – у журналах, що реферуються у наукометричних базах даних – Web of Science та Scopus.
Автор підручників:
«Нутриціологія», «Харчова хімія», «Основи фізіології та гігієни харчування», «Ідентифікація пластмас», «Санітарно-гігієнічна експертиза товарів народного споживання», «Біохімія», «Мікробіологія молока і молочних продуктів», «Технічна мікробіологія», «Санітарія та гігієна підприємств харчування» та інші