Спеціальність 181 «Харчові технології»

Освітньо-професійна програма «Харчові технології в ресторанній індустрії»
Загальна інформація
Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії
здійснює підготовку фахівців для закладів ресторанної індустрії та підприємств харчової промисловості
за спеціальністю 181 «Харчові технології», ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії».
Навчання здійснються за ступенями вищої освіти бакалавр, магістр, доктор філософії.

Де працюють наші випускники?

  • Кафе, бари, ресторани
  • Фабрики-кухні, фабрики з виробництва готової іжі, виробництва заморожених продуктів, продуктів тривалого зберігання
  • Заклади з організації корпоративного харчування
  • Кейтерингові компанії
  • Заклади з доставки харчової продукції
  • Веганські заклади ресторанного бізнесу
  • Заклади харчування у дитячих садках, школах, лікарнях, хоспісах
  • Крафтові виробництва десертів, сиру, піцци, напоїв та інших продуктів
  • Кулінарні студії, фудтраки
  • Е-платформи агрегатори з продажу продукції через Інтернет
  • Лабораторії з розробки нової продукції
  • Лабораторії з дослідження безпечності харчової продукції
  • Заклади освіти – університети, коледжи
  • Департаменти продовольства, департаменти зі справ споживачів та суспільного розподілу

Після завершення навчання фахівці можуть обіймати управлінські посади в закладах ресторанної індустрії та підприємствах харчової промисловості:

  • Керуючий кафе, бару, ресторану
  • Керуючий кухнею (kitchen manager)
  • Шеф-кухар, су-шеф, бренд-шеф
  • Технолог з виробництва харчової продукції
  • Головний технолог харчового виробництва
  • Технолог з розробки нової продукції
  • Інженер з контролю якості та безпечності харчової продукції
  • Керівник (фахівець) департаменту безпечності харчової продукції
  • Завідувач (фахівець) лабраторії
  • Керівник проекту
  • Менеджер харчового виробництва (food production manager)
  • Менеджер харчового виробництва
  • Менеджер з харчування (catering manager)
  • Менеджер з напоїв (beverage manager)
  • Концептуальний розробник ресторанного закладу
  • Кулінарний критик-фахівець

Основні конкурентні переваги підготовки фахівців:

  • стипендіальне забезпечення кращих студентів, соціальні пільги для окремих категорій студентів;
  • сучасна підготовка фахівців ресторанної індустрії та харчової промисловості;
  • забезпечення гуртожитками всіх іногородніх студентів;
  • гарантоване працевлаштування студентів – надання першого робочого місця;
  • індивідуальний графік навчання;
  • військова підготовка;
  • оволодіння робочими професіями бариста, бармена, офіціанта, кухаря, кондитера;
  • можливість продовжити навчання в аспірантурі та докторантурі.