12 грудня 2022 р. на 41 році життя перестало битися серце професора кафедри технологій тваринництва і птахівництва Андрія Павловича Палія


Керівництво та ректорат Державного біотехнологічного університету з глибокою скорботою повідомляє, що 12 грудня 2022 року на 41 році життя перестало битися серце доктора сільськогосподарських наук, професора кафедри технологій тваринництва і птахівництва Андрія Павловича Палія.

А.П. Палій у 2005 р. закінчив Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка по спеціальності «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва», працював старшим викладачем(2010 – 2016 рр.), а потім доцентом (2016 – 2021 рр.) кафедри технічних систем і технологій тваринництва імені Б.П. Шабельника. З 2021 р. по теперішній час – професор кафедри технологій тваринництва і птахівництва Державного біотехнологічного університету.

Андрій Павлович був знаним у своїй галузі фахівцем, автором численних наукових праць, опубліковано більше ніж 390 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science – 75, 26 свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір, 126 патентів України на корисну модель, 1 словник, 3 навчальні посібники та 5 монографій. У 2021році брав участь у міжнародному проекті – програма «Один пояс і один шлях» (Шэньсі професійно-технічний коледж (Китай) Shaanxi Province, Baqiao District, Xi’an).

За визначні досягнення в освітній та науково-педагогічній діяльності Палій А.П. нагороджений: подяка Міністерства освіти і науки України (2018 р.); подяка директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації (2018 р.); грамота Міністерства освіти і науки України (2019 р.);грамота товариства винахідників і раціоналізаторів Харківської обласної ради (2019 р.).

Він був всебічно обдарованою людиною, у повсякденному житті займав активну громадську позицію. Мав дружні стосунки з колегами та співробітниками університету, його поважали та цінували студенти.

Керівництво університету, співробітники кафедри технологій тваринництва і птахівництва, його друзі та колеги висловлюють глибоке співчуття рідним та близьким Андрія Павловича Палія.

Світла Вам пам’ять, Андрій Павлович!