Перше засідання Науково-технічної ради факультету мехатроніки та інжинірингу




20 жовтня 2022 року відбулось перше засідання Науково-технічної ради факультету мехатроніки та інжинірингу (НТР ФМІ), на яке були запрошені представники всіх наукових підрозділів університету.

На засіданні було затверджено склад НТР ФМІ у кількості 21 особи з числа провідних і молодих учених, докторантів. Головою науково-технічної ради обрано завідувача кафедри мехатроніки, безпеки життєдіяльності та управління якістю, д.т.н., професора Антощенкова Р. В., заступниками – професора кафедри сільськогосподарських машин та інженерії тваринництва, д.т.н., професора Козаченка О. В. та асистента кафедри надійності та міцності машин і споруд ім. В. Я. Аніловича, к.т.н. Шептун С. Ю., секретарем – старшого викладача кафедри мехатроніки, безпеки життєдіяльності та управління якістю, к.т.н. Богдановича С. А.

Голова науково-технічної ради д.т.н., професор Антощенков Р. В. презентував основні тези положення про «Науково-технічну раду факультету мехатроніки та інжинірингу» і зосередив увагу та її завданнях та функціях.

Було наголошено, що науково-технічна рада факультету мехатроніки та інжинірингу є постійним колегіальним науково-консультативним та дорадчим органом, який координує науково-дослідну діяльність на факультеті за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки, сприяє розвитку співпраці з українськими та закордонними партнерами, проводить оцінювання якості та результативності виконаних робіт, доцільності і обґрунтованості пропозицій щодо виконання нових досліджень та розробок, розглядає питання ефективності підготовки аспірантів та докторантів, видавничої справи, організації студентської наукової роботи та ін.

Проректором з наукової роботи, д.т.н., професором Михайловим В. М. представлено доповідь щодо методики державної атестації закладів вищої освіти МОН України в частині провадження ними наукової та науково-технічної діяльності та акцентовано увагу на показниках, отриманню яким кафедри мають приділити особливу увагу для підвищення рейтингу та подальшого успішного проходження атестації університету за напрямом «Технічні науки».

Під час розгляду питання щодо планування наукових заходів було погоджено план проведення міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференцій здобувачів вищої освіти і молодих учених, який запропоновано професором кафедри сервісної інженерії та технології матеріалів в машинобудуванні ім. О. І. Сідашенка, д.т.н. Клочко О.Ю. та деканом факультету, к.т.н., доцентом Бредихіним В.В.

Також розглянуто питання організації видавництва науково-технічних журналів «Інженерія природокористування» та «Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів». З організаційних питань та підтримкою публікації журналів виступили д.т.н., професор Михайлов В. М., к.т.н., доцент Бредихін В. В., д.т.н., професор Автухов А. К., а також керівник редакційно-видавничого відділу Жданович О.М.

Активну участь в обговоренні питань порядку денного взяли: завідувач кафедри оптимізації технологічних систем агропромислового виробництва, д.т.н., професор Артьомов М. П., професор кафедри фізики і вищої математики, д.т.н., професор Завгородній О. І., завідувач кафедри сільськогосподарських машин та інженерії тваринництва, д.т.н., професор Пастухов В. І., завідувач кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв, д.т.н., професор Богомолов О. В., завідувач кафедри тракторів і автомобілів, к.т.н., доцент Шевченко І. О., завідувач кафедри надійності та міцності машин і споруд ім. В. Я. Аніловича, к.т.н., доцент Сліпченко М. В. та ін.

Підготував – голова НТР ФМІ, завідувач кафедри мехатроніки, безпеки життєдіяльності та управління якістю д.т.н., професор Антощенков Р. В.