18.05.2023 р. відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес»






18 травня 2023 року на базі факультету переробних і харчових виробництв відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес».

Співорганізаторами конференції стали Міністерство освіти і науки України, Харківська обласна державна адміністрація, Департамент науки і освіти, Харківська торгово-промислова палата, Громадська організація «Національна асоціація громадського харчування», Державна наукова установа «Інститут модернізації та змісту освіти», Національний університет харчових технологій, Державний торговельно-економічний університет, Сумський національний аграрний університет, Полтавський університет економіки і торгівлі, University of Nottingham School of Biosciences (м. Нотингем, Великобританія), Mukhtar Auezov South Kazakhstan University (м. Шимкент, Казахстан), University of Economics (м. Варна, Болгарія), Lankaran State University (м. Ленкорань Азербайджан), Wyzsza Szkola Zdorowia Urody i Edukacji w Poxnanie (м. Познань, Польща), ТОВ “Тайфун-2000” (м. Харків).

Конференція проходила в онлайн-режимі з використанням платформи Google Meet.

З вітальними словами до учасників конференції виступили:

КУДРЯШОВ А.І., в.о. ректора Державного біотехнологічного університету кандидат технічних наук

МИХАЙЛОВ В.М., проректор з наукової роботи Державного біотехнологічного університету, доктор технічних наук, професор

ЯНЧЕВА М.О., декан факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету доктор технічних наук, професор.

Головним напрямом роботи конференції стало забезпечення сталого розвитку індустрії харчування як складової продовольчої безпеки держави. В її основу було покладено концепцію встановлення балансу між задоволенням потреб людства та інтересами майбутніх поколінь з урахуванням потреби в безпечному і здоровому харчуванні.

Реалізувати цю концепцію без об’єднання зусиль науковців, виробників харчової продукції та бізнес спільноти неможливо. Тож цінним стало те, що конференція зібрала фахівці, які розуміються на:

  • механізмах сталого розвитку продовольчих систем;
  • сучасних трендах розвитку галузі з урахуванням вимог воєнного та повоєнного періоду;
  • інноваціях в технологіях харчової продукції;
  • моделях розумного споживання та інструментах просування нової продукції на ринок.

Серед учасників конференції було представники університетів та установ України, держав Євросоюзу та Східної Азії, а також фахівці провідних підприємств харчової промисловості (Комітет Органічного Маркетингу Української Асоціації Маркетингу, ТОВ “Компанія Євроімпекс”, ТОВ «С-Транс», INMILKCO). І це є особливо цінним, бо консолідація зусиль сприятиме ефективні взаємодії та співпраці в науці, освіті та бізнесі.