26.05.2023 р. відбулася всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв»









26 травня 2023 року на базі Державного біотехнологічного університету та факультету мехатроніки та інженірингу відбулася всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених «СУЧАСНА ІНЖЕНЕРІЯ АГРОПРОМИСЛОВИХ І ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ».

Співорганізаторами наукового заходу виступили: Міністерство освіти і науки України, Харківська обласна військова адміністрація, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Державний біотехнологічний університет, Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Дмитра Моторного, Полтавський державний аграрний університет, Ладижинський фаховий коледж ВНАУ.

Конференцію урочисто відкрив голова організаційного комітету, проректор з наукової роботи ДБТУ, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, доктор технічних наук, професор Михайлов Валерій Михайлович. Зі словами привітання учасників конференції виступив проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат технічних наук, доцент Серік Максим Леонідович; декан факультету мехатроніки та інжинірингу, кандидат технічних наук, доцент Бредихін Вадим Вікторович; завідувач кафедри ОТСР, доктор технічних наук, професор Артьомов Микола Прокопович; завідувач кафедри ОІПХВ, доктор технічних наук, професор Богомолов Олексій Васильович.

З науковими доповідями на пленарному засіданні виступили: Богомолов О.О., Лаврук В.В., аспіранти кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв; Боровікова Н.О., ст. викл. кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів; Колодяжний І.О., аспірант кафедри оптимізації технологічних процесів в рослинництві; Михайлов Б.В., студент гр. 133тс-22мн-01.

Завершив пленарне засідання проректор з наукової роботи ДБТУ Михайлов Валерій Михайлович, який підвів підсумки та відмітив високий рівень підготовки доповідей й актуальність обраних тем досліджень, різносторонність наукових напрямків, а також важливість проведення даного заходу для молодих вчених та здобувачів вищої освіти у сучасних умовах.

Після пленарного засідання конференція продовжила свою роботу за такими секціями:

Секція 1. Обладнання переробних і харчових виробництв.

Секція 2. Технології харчових виробництв.

Секція 3. Інженерія агропромислових виробництв.

Секція 4. Оптимізація технологічних процесів в рослинництві.

На секційних засіданнях розглядали результати наукових досліджень та практичних знань у галузі агропромислових і харчових виробництв; інновацій в технологіях та обладнанні переробних і харчових виробництв; оптимізації технологічних систем рослинництва.

Завершилася робота конференції підбиттям підсумків заступником голови оргкомітету, завідувачем кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв, доктором технічних наук, професором Богомоловим О.В. Було доведено інформацію про роботу секцій, висловлено впевненість у подальшій науковій співпраці та практичній реалізації представлених наукових досліджень. Усього на секціях було представлено 44 доповіді. Серед доповідачів були молоді вчені, аспіранти, магістранти, студенти.

Організаційний комітет висловлює подяку керівництву університету, керівникам секцій, представникам закладів вищої освіти, які допомагали в організації та проведенні конференції в такий нелегкий для країни та університету час. Бажає всім мирного неба, гарного настрою, успіхів в науковій та трудовій діяльності та всього найкращого.

З повагою,
оргкомітет конференції