18 жовтня у Державному біотехнологічному університеті відбувся захід присвячений презентації європейських цінностей. Зустріч проходила у рамках ініціативи #ErasmusDaysChallenge команди Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Учасники мали можливість ознайомитися із ключовими аспектами впровадження європейських підходів у наукові дослідження та університетську освіту. Особлива увага була приділена темі європейських цінностей як основи для вирішення глобальних соціо-еколого-економічних проблем, зокрема у контексті зміни клімату, сталого розвитку та впровадження інновацій в економіку й науку.

Зроблено акцент на ролі України у міжнародних дослідженнях, які ведуться на станції «Академік Вернадський», що слугує важливим науковим осередком, де українські дослідники беруть участь у глобальних ініціативах, що вивчають вплив кліматичних змін на навколишнє середовище.

Спікер заходуАндрій Залізовський, член-кореспондент Національної академії наук України, д-р. ф.-м. наук, старший науковий співробітник, завідувач науково-дослідного відділу радіофізики геокосмосу Радіоастрономічного інституту Національної академії наук України; старший науковий співробітник Державної установи Національний антарктичний науковий центр; професор інституту Центру космічних досліджень Польської академії наук; лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (2015 рік), детально розповів про роботу української станції «Академік Вернадський», зокрема про:

  • міжнародну співпрацю України в Антарктиці та значення Договору про Антарктику;
  • геокосмічні дослідження, вплив атмосфери на стан геокосмосу, оперативні сервіси космічної погоди;
  • важливі вимірювання, здійснені на станції, і їх вплив на розуміння глобальних змін клімату.

Важливою є роль України в міжнародній науковій спільноті, адже результати досліджень, проведених на станції «Академік Вернадський», сприяють формуванню ефективних стратегій адаптації до змін клімату, а також розробці заходів для пом’якшення його негативних наслідків.

Координатори проєктів програми Erasmus+ Модуль Жан Моне, які реалізуються у Державному біотехнологічному університеті, представили свої грантові проєкти:

  • «Управління розвитком бізнесу: інтеграція європейського досвіду», координатор проєкту – Вікторія Гросул, д-р. екон. наук, професор.
  • «Цифровізація бізнес-процесів та фінансових технологій: європейський досвід для України», «Європейська архітектура сталого розвитку: механізми економічної та фінансової інтеграції», координатор проєктів – Олександра Мандич, д-р. екон. наук, професор.
  • «Біокластери ЄС: довід формування та управління для забезпечення сталості українських агроекосистем», координатор проєкту – Наталія Кащена, д-р. екон. наук, професор.
Координатори поділилися цілями та завданнями своїх проєктів, окреслили перспективи їхньої реалізації, які включають розвиток освітніх програм, проведення наукових досліджень та впровадження нових форматів навчання. У рамках проєктів планується створення нових навчальних курсів, організація літньої школи, творчих майстерень, проведення конференцій, вебінарів, круглих столів, видання навчальних посібників і монографії.

Грантові проєкти забезпечать інтеграцію європейських стандартів в українську освіту, науку та економіку, відкриваючи нові можливості для міжнародної співпраці.

Захід також зацікавив здобувачів через інтерактивні дискусії щодо майбутнього України в європейському контексті та практичного застосування європейських цінностей у сфері науки та освіти.

#ErasmusDays в ДБТУ став чудовою можливістю для обміну знаннями та інсайтами щодо сталого розвитку України в європейському контексті.

#ДБТУ #БІОТЕХ
#ЄвропейськіЦінності #СталийРозвиток #МайбутнєУкраїни
#ErasmusPlus #ErasmusUA #ErasmusDaysChallenge

Посилання на сертифікати участі в ErasmusDays в ДБТУ
https://drive.google.com/drive/folders/1hQbo7sQJY-CHh8BXktVfIzPGR4GJU4CE