ЛЕКЦІЯ З АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ ДЛЯ ПЕРШОКУРСНИКІВ

Сьогодні академічна доброчесність стала обов’язковою складовою системи забезпечення якості освіти  в сучасних закладах вищої освіти. Академічна культура закладу вищої освіти повинна базуватися на довірі, чесності, прозорості, реальному навчанні, справжній науковій роботі. В Державному біотехнологічному університеті при формуванні стратегії розвитку освітнього середовища розглядається формування академічної культури й академічної доброчесності як важливі складові підвищення якості освіти. Реалізація цих складових залежить від орієнтації студентів, викладачів та адміністрації Університету на практичну цінність і важливість академічної доброчесності під час організації освітнього процесу.

Наукова бібліотека Університету мала можливість на факультеті механотроніки та інжинірингу для всіх першокурсників провести цікаву та ефективну кампанію з академічної доброчесності, яка сприяла поширенню практик академічної доброчесності в освітньому середовищі. Остання онлайн-зустріч пройшла для студентів 1 курсу за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування» за ініціативи професора кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв Харченка С. О. та директорки Наукової бібліотеки Ніколаєнко Н. М. Під час онлайн-лекції, яку провела провідна бібліотекарка Бездольна Л. І.,  було обговорено особливості формування культури академічної доброчесності у студентів, притягнення порушників до академічної відповідальності та реалізації політики доброчесності, а саме, зроблено акцент на необхідність зміни не лише норм, а і перш за все, цінностей здобувачів освіти у процесі навчання, підвищення рівня академічної культури.

Не може не тішити той факт, що сучасні студенти розуміють, що  обізнаність щодо академічної доброчесності – це корисно, тож інформація про неї повинна поширюватися швидше. Наукова бібліотека – осередок академічної доброчесності університету – є надійним помічником академічної спільноти. Ми пропонуємо авторитетні ресурси, якісні послуги, корисну інформацію і завжди готові надати професійну допомогу. Залишаємось на зв’язку для замовлень на проведення лекцій, надання консультацій через месенджери, електронну пошту, телефон тощо. Запрошуємо до співпраці!

Детальніше: https://library.khntusg.com.ua/novini/onlayn-lekciya-kultura-akademichnoi-dobrochesnosti