Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання ветеринарної медицини: реалії та перспективи – 2024»

22 травня на факультеті ветеринарної медицини ДБТУ відбулась Міжнародна науково-практична конференція науковців, викладачів та аспірантів «Актуальні питання ветеринарної медицини: реалії та перспективи – 2024».

На зустрічі зібрались найкращі представники наукової спільноти з провідних інституцій України та країн світу: Німеччини, Польщі, Панами, США, В’єтнаму. Учасники висвітлили своє бачення наявних проблем, пропозицій, думок у галузі ветеринарної медицини.

Пленарне засідання відкрив голова організаційного комітету конференції, д-р. техн. наук, професор, проректор з наукової роботи ДБТУ Валерій Михайлов. Із вітальним словом виступили канд. техн. наук, доцент, проректор з науково-педагогічної роботи Максим Серік та канд. вет. наук, доцент, декан факультету ветеринарної медицини Олеся Цимерман.

В організаційний комітет конференції надійшло 108 доповідей із 12 закладів вищої освіти підпорядкованих МОН України та із 5 Науково-дослідних інститутів і підприємств.

Актуальні проблеми було висвітлено під час роботи секцій:

  1. Неінфекційні хвороби тварин.
  2. Інфекційні, паразитарні та інвазійні хвороби тварин.
  3. Фізіологія, біохімія та морфологія тварин.
  4. Забезпечення концепції «Єдине здоров’я» та правові основи діяльності лікаря ветеринарної медицини.
  5. Теорія та практика підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності «Ветеринарна медицина».

На конференції відбулися чисельні дискусії щодо конкретних експериментальних результатів, теоретичних розробок у галузі ветеринарної медицини.

Дякуємо учасникам конференції за конструктивний діалог, спрямований на сучасні тенденції та інноваційні підходи у галузі ветеринарної медицини.