
Неформальна освіта: практика покращення якості навчання
На факультеті переробних і харчових виробництв активно впроваджується практика здобуття неформальної освіти для здобувачів усіх рівнів.
Це дозволяє студентам адаптуватися у постійно змінному середовищі. Створює умови для лідерства, спілкування, набуття навичок роботи у команді, розвитку критичного мислення, удосконалення навичок для майбутньої професійної діяльності у рамках освітніх компонентів.
Здобувачі ступеня вищої освіти бакалавр за ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» пройшли курси «4 кроки до здорового харчування» та «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» на платформі PROMETHEUS.
Отримані результати навчання перезараховано здобувачам освіти у їхньому формальному навчанні у рамках дисциплін «Технологія харчової продукції в ресторанній індустрії» та «Харчова безпечність в ресторанній індустрії».
Шляхом впровадження неформальної освіти на факультеті здобувачі демонструють кращі результати академічних досягнень, розвитку загальних і спеціальних компетентностей.
Відгуки здобувачів підтверджують, що такі новації роблять освітній процес цікавішим і здатні сприяти зростанню мотивації до навчання.
#ДБТУ #БІОТЕХ