Неформальна освіта: практика покращення якості навчання

На факультеті переробних і харчових виробництв активно впроваджується практика здобуття неформальної освіти для здобувачів усіх рівнів.

Це дозволяє студентам адаптуватися у постійно змінному середовищі. Створює умови для лідерства, спілкування, набуття навичок роботи у команді, розвитку критичного мислення, удосконалення навичок для майбутньої професійної діяльності у рамках освітніх компонентів.

Здобувачі ступеня вищої освіти бакалавр за ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» пройшли курси «4 кроки до здорового харчування» та «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» на платформі PROMETHEUS.

Отримані результати навчання перезараховано здобувачам освіти у їхньому формальному навчанні у рамках дисциплін «Технологія харчової продукції в ресторанній індустрії» та «Харчова безпечність в ресторанній індустрії».

Шляхом впровадження неформальної освіти на факультеті здобувачі демонструють кращі результати академічних досягнень, розвитку загальних і спеціальних компетентностей.

Відгуки здобувачів підтверджують, що такі новації роблять освітній процес цікавішим і здатні сприяти зростанню мотивації до навчання.

   

   

#ДБТУ #БІОТЕХ