ОПРАЦЬОВАНІ МЕХАНІЗМИ ПОСИЛЕННЯ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ В УНІВЕРСИТЕТІ

10 грудня 2021 року відбулась робоча нарада під головуванням в.о. ректора Руслана Тихонченка, голови вченої ради Університету Андрія Одарченка та т.в.о. першого проректора Валерія Михайлова з деканами факультетів та представниками кафедр щодо посилення профорієнтаційної роботи.
Керівництво Університету відзначило досить потужну профорієнтаційну роботу факультетів в минулому, однак, зазначило, що потрібно йти в ногу з часом та робити нові кроки в залученні абітурієнтів до університету. Під час виступу відповідальний секретар приймальної комісії університету Сергій Скофенко досить повно пояснив про існуючі механізми співпраці з абітурієнтами та профорієнтаційні технології. В ході плідної дискусії було окреслено нові стратегії профорієнтаційної роботи, що зможе посилити конкурентоспроможність Державного біотехнологічного університету. Під час зустрічі із колективом були обговорені різні варіанти профорієнтаційної роботи, зокрема, такі як збільшення публікацій про факультети та спеціальності для абітурієнтів в соцмережах, робота в школах з дітьми та їх батьками, організація спеціаліалізованих університетських класів в школах міста та області, розробка віртуальної екскурсії за всіма університетськими корпусами, факультетами, кафедрами, і, загалом, підвищення впізнаваності нашого університету через онлайн та оффлайн платформи та ін. За результатами зустрічі сформовано робочу групу для посилення профорієнтаційної роботи університету, яка вже 13 грудня почне активну роботу. Також було запропоновано внести окремі пропозиції до законодавства щодо особливостей вступу абітурієнтів.
Андрій Одарченко зазначив, що всі питання щодо підвищення конкурентоспроможності університету  взяті на особистий контроль і будуть позитивно вирішені в найближчій термін.