ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ УНІВЕРСИТЕТОМ ТА ГРОМАДСЬКОЮ СПІЛКОЮ “ХОЛОДИЛЬНА АСОЦІАЦІЯ УКРАЇНИ”

26 листопада 2021 року підписано Меморандум про співпрацю в сфері наукових досліджень, стажувань, підготовки висококваліфікованих спеціалістів в сфері холодильної та кліматичної індустрії між Державним біотехнологічним університетом та  Громадською Спілкою “Холодильна асоціація України”.

Документ підписали голова правління Сергій Анашкін та т.в.о. першого проректора Університету Валерій Михайлов. Підписанню Меморандуму передувала тривала плідна співпраця Харківського державного університету харчування і торгівлі, а саме кафедри «Холодильної та торговельної техніки і пркладної механіки», яку очолював д.т.н., професор Потапов В.О.  Державний біотехнологічний університет  отримав добре опрацьовану «дорожню карту» і чітке розуміння подальших кроків. Основна співпраця буде здійснюватися на факультеті енергетики, цифрових та комп’ютерних технологій на кафедрі інтегрованих електротехнологій та енергетичного машинобудування.

 Згідно з договором про асоціацію,  на базі Університету створено нову програму підготовки для здобувачів вищої освіти, випускники якої володітимуть вузькоспеціалізованими, міждисциплінарними, фундаментальними знаннями холодильної та кліматичної техніки.  Студенти проходитимуть стажування в компанії, що надасть їм змогу отримати практичний досвід.

Під час зустрічі було обговорено можливі напрями співробітництва й задокументовано їх у Меморандумі, серед яких: проведення спільних заходів (круглих столів, семінарів, конференцій, шкіл, тренінгів за напрямами, що становлять взаємний інтерес), створення на базі Університету наукового парку, спільна розробка проєктів, програмного забезпечення та стандартів у сфері холодильної та кліматичної техніки.