«Побачив? Прибери!.!.!»

18 вересня 2021 року в Державному біотехнологічному університеті відбулась масштабна екологічна акція, присвячена Всесвітньому дню прибирання «World Cleanup Day» та  з нагоди Міжнародного дня чистих берегів.

Зокрема, цього дня проводяться акції на узбережжях річок, морів та океанів з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів. Захід започатковано у 1986 році і з кожним роком він набуває все більшої популярності.

Наразі проблема засмічення побутовим сміттям для річок, морів та океанів набрала глобальних масштабів. Велика тихоокеанська сміттєва пляма сягає розмірів, які дорівнюють чотирьом площам України. Є нагальна необхідність зупинити перенос сміття водними шляхами. З цією метою більшість країн світу долучається до заходу з прибирання узбереж – Міжнародного дня чистих берегів.

Студенти кафедри екології та біотехнологій в рослинництві разом із кураторами академічних груп (Бузіна І.М., Непран І.В, Коляда О.В., Чуприна Ю.Ю.) на території навчального містечка провели акцію, під час якої було прибрано та посортовано побутове сміття на березі водоймища «8 Березня». Одночасно тиакож було проведено роз’яснювальну роботу з місцевим населенням й шкільною молоддю щодо підвищення їх екологічної свідомості та дбайливого ставлення до водних об’єктів. Адже, у сучасному світі відпочинок, рекреація, туризм, оздоровлення, а це в свою чергу здоров’я суспільства, яке є найвищою соціальною цінністю. Висловлюємо вдячність всім небайдужим до рідної країни!

SONY DSC