Представники Державного біотехнологічного університету взяли участь у тренінгу «Training in opportunities for women in CSA and agroforestry»

18 лютого представники двох факультетів, а саме: лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування й агрономії та захисту рослин Державного біотехнологічного університету прийняли участь у тренінгу «Training in opportunities for women in CSA and agroforestry», який був організований Школою фермерів ФАО (FAO Farmer Fields School), у проєкті «Integrated Natural Resources Management in Degraded Landscapes in the Forest-Steppe and Steppe Zones of Ukraine», що реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН ФАО за фінансової підтримки Глобального екологічного фонду (Global Environment Facility).

Під час тренінгу були розглянуті питання ролі жінок у політиці, громадському житті, агрономії та у просуванні екологічних підходів у формуванні екосистем, особливості технології вирощування лікувальних та медоносних рослин в умовах півдня, вітчизняний сортовий потенціал ефіроолійних та лікарських культур, вимоги до насіннєвого та садивного матеріалу, якості лікарських рослинної сировини та етапи її формування, розміщення (поширення) корисних рослин на необроблюваних та порушених землях, а також біологічний захист і фіто контроль лікувальних трав. Під час обговорення зупинилися на питаннях цільового використання земель, планування територій землеволодінь та землекористувань, раціонального використання земельно-ресурсного потенціалу громад, недопущення збільшення площ еродованих та деградованих ґрунтів, впровадження оптимальних біологічних та меліоративних заходів на ділянках які зазнали негативного антропогенного впливу тощо.

Серед доповідачів – Доно Абдуразакова, старша радниця ФАО з гендерних питань та питань соціального захисту; Назар Приведенюк, завідувач відділу вирощування лікувальних трав інституту Агроекології та природного менеджменту Національної академії наук, канд. с.-г. наук; Наталія Куценко, завідувач відділу розведення та виробництва насіння на експериментальній станції лікувальних рослин інституту Агроекології та природного менеджменту Національної академії наук, канд. с.-г. наук; Людмила Глущенко, заступник директора з наукової роботи експериментальній станції лікувальних рослин інституту Агроекології та природного менеджменту Національної академії наук, канд. біол. наук, старший дослідник; Володимир Марчук, експерт з пермакультури; Микола Биков, експерт ФАО, консультант з органічного землеробства.