ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ ОБЛІКУ, АУДИТУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ

4 листопада 2021 року відбулося перше засідання (в форматі онлайн) наукового гуртка кафедри обліку, аудиту та оподаткування факультету економічних відносин та фінансів Державного біотехнологічного університету.

Дистанційна форма навчання не зупинив наукову діяльність здобувачів вищої освіти факультету, які активно працювали, готували тези, виступали на наукових студентських конференціях, брали участь у конкурсах та олімпіадах.

Під час відкриття гуртка завідувач кафедри обліку, аудиту та оподаткування кандидат економічних наук, професор Наталія Борисівна Кащена наголосила на важливості підвищення якості підготовки фахівців шляхом поєднання наукової, навчальної, самостійної і практичної роботи, а також  розширення базових знань та набуття практичних навичок з обліку, аудиту та оподаткування.

Активну участь в організації та проведенні засідання наукового гуртка взяли здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Під час роботи гуртка результати власних наукових досліджень здобувачі представили у вигляді доповідей із презентаціями:

  • Здобувач 2 курсу (за скороченим терміном навчання) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування»  Дарина Свінцова доповідь на тему: «Праця та її оплата – сучасний погляд». Науковий керівник – к.е.н., професор Марія Іванівна Беленкова.
  • Здобувач 2 курсу (за скороченим терміном навчання) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Карина Свінцова доповідь на тему: «Історія розвитку аудиту та його сучасність». Науковий керівник – к.е.н., доцент Ірина Іванівна Рагуліна
  • Здобувач 2 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Ірина Шаповлова  доповідь на тему: «Криптовалюта і як вона працює?». Науковий керівник – к.е.н., доцент Тетяна Анатоліївна Наумова.
  • Здобувач 1 курсу другого (магістерського) освітнього рівня вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Курганська Марія доповідь на тему: «Сучасний стан ПДВ для сільського господарства». Науковий керівник – канд. екон. наук, доцент Ірина Іванівна Рагуліна.
  • Здобувач 2 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування»  Ганна Мілевич доповідь на тему: «Перспективи і проблеми розвитку готельного бізнесу та ресторанної справи». Науковий керівник – к.е.н., професор Олена Вячеславівна Топоркова.

У процесі роботи учасники засідання – здобувачі факультету економічних відносин та фінансів і викладачі кафедри обліку, аудиту та оподаткування к.е.н., професор Беленкова Марія Іванівна, к.е.н., доцент Наумова Тетяна Анатоліївна, к.е.н., доцент Рагуліна Ірина Іванівна, к.е.н., професор Топоркова Олена Вячеславівна, к.е.н., професор Акімова Наталія Сергіївна, к.е.н., доцент  Кирильова Людмила Олексіївна взяли участь в дискусіях, обговорили переглянуті під час презентації матеріали, присвячені проблемам та перспективам розвитку обліку, аудиту та оподаткування. Специфічною особливістю в організації роботи засідання гуртка стала спільність наукових інтересів здобувачів та викладачів. У цілому, учасники засідання зробили наукову дискусію цікавою, яскравою та нестандартною.

Здобувачі мали можливість висловити свою точку зору з приводу предмета їх дослідження та обговорення. Результатом роботи гуртка є поглиблення знань здобувачів, вироблення наукового мислення, розвитку умінь систематизувати проблеми, відстоювати та аргументувати власну позицію.

Ірина РАГУЛІНА,
к.е.н., доцент кафедри обліку, аудиту та оподаткування

Тетяна НАУМОВА,
к.е.н., доцент кафедри обліку, аудиту та оподаткування