Шановні колеги! З великою скорботою сповіщаємо, що сьогодні на 83 році пішов з життя декан факультету управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю ДБТУ, професор, Заслужений працівник освіти України, «Відмінник освіти України» ОДАРЧЕНКО МИКОЛА СЕМЕНОВИЧ

Все своє життя, Микола Семенович присвятив відданій праці на освітянській ниві.

Закінчивши у 1969 році Харківський інститут громадського харчування, він пройшов непростий трудовий шлях від асистента до професора, завідуючого кафедрою охорони праці та екології харчових виробництв, пізніше – товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки. Він був першим деканом товарознавчого факультету (з 1989 року), тоді – Харківського інституту громадського харчування. Завдяки його відданій праці товарознавча школа в університеті стала на ноги, та набула широкої відомості не лише в Україні, а й у світі. Після реорганізації та створення ДБТУ він очолював факультет управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю.

Микола Семенович, як педагог, вчений, громадський діяч, людина з великим серцем, залишив велику освітню та наукову спадщину.

Світла пам’ять про Миколу Семеновича навіки залишиться в наших серцях.

Прощання та проведення в останній шлях Миколи Семеновича відбудеться

14.01.2023 року (субота), м. Харків.

Паніхіда – з 11.00 до 13.00 – пр. Героїв Харкова, 195 (територія 17 лікарні), Храм Княгині Ольги
Поховання – 13.30 – Міське кладовище № 9 (Олексіївка).
Поминальний обід – 14.00 – ресторан «Чемодан», вул. Клочківська, 250.