СПІВПРАЦЯ КАФЕДРИ УПРАВЛІННЯ ЗЕМЕЛЬНИМ РЕСУРСАМИ ТА КАДАСТРУ З ТЕРИТОРІАЛЬНИМИ ГРОМАДАМИ

20 жовтня 2021 року відбулася зустріч колективу кафедри управління земельними ресурсами та кадастру Державного біотехнологічного університету з представників відділу земельних ресурсів Роганської територіальної громади Перекупським Юрієм Петровичем та Макеєвим Ярославом Олексійовичем. Метою зустрічі було обговорення Комплексного плану просторового розвитку території Роганської територіальної громади Харківської області. Варто відмітити, що вказаний Комплексний план фінансується Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID). Розробка такого документу потребує системного, виваженого та науково-обґрунтованого підходу, який можливо забезпечити лише в рамках тісної співпраці землевпорядних та містобудівних організацій, провідних науковців в сфері землеустрою та кадастру і представників територіальних громад.

Окремою мотивацією для плідної співпраці професорсько-викладацького складу кафедри та спеціалістів Роганської територіальної громади є те, що окремі корпуси, гуртожитки, а також потужності навчально-виробничого комплексу Державного біотехнологічного університету знаходяться саме на території Роганської територіальної громади.

Зустріч колективу кафедри з представниками Роганської територіальної громади відбулася напередодні громадського обговорення Комплексного плану, яке відбудеться 26 жовтня.

Запропоновані рекомендації щодо удосконалення Комплексного плану просторового розвитку території Роганської територіальної громади було озвучено завідувачкою кафедри управління земельними ресурсами та кадастру Кошкалдою Іриною Віталіївною, що викликало жваву дискусію всіх присутніх.

Зустріч стала відправною точкою в подальшій кропіткій роботі, яка покликана сформувати та намітити напрямки реалізації довгострокової стратегії планування, забудови та іншого використання території громади.