ТВОРЧІСТЬ НАШИХ СТУДЕНТІВ

Серед студентів нашого університету багато цікавих обдарованих особистостей, які намагаються реалізувати себе не лише в навчанні та професійній сфері, а й у творчості, спорті чи художній самодіяльності. Одним з таких студентів є молодий художник Микита Грудєв, який цього року отримав диплом бакалавра маркетингу та став магістрантом  ХНТУСГ (ДБТУ).

Останнім часом у своїй творчості Микита намагається поєднувати живопис і поезію, про що свідчить серія його картин, створених у співпраці з відомим криворізьким митцем, літератором і журналістом Олегом Пономарьовим. Ще у 2019 році беручи  участь в міському конкурсі муралів у Кривому Розі, митці вирішили об’єднати зусилля та винайшли для себе новий напрямок у творчості – симбіоз поезії та живопису. По закінченні конкурсу, отримавши приз глядацьких вподобань, колеги по творчому цеху вирішили продовжити спільну роботу та створити щось глобальніше. Так народилась ідея проєкту «Культурна Візитівка України», який віршами та образотворчим мистецтвом креативно розповідає про обласні центри нашої країни.

Проєкт унікальний – своєю оригінальністю, масштабністю та складністю виконання. Два роки поспіль творчий процес не зупинявся ні на мить, результатом чого стало створення 27 картин на яких представлено 24 обласних міста, Сімферополь, узагальнююча мапа України у вигляді обласних пазлів та рідне місто творчого дуету – Кривий Ріг. І все це створено з любов’ю та шаною до земляків та української землі до 30-річчя Незалежності України.

З 20-го по 25-е серпня виставка «Культурна візитівка України» проходила в приміщенні Криворізького Державного університету економіки і технологій. Подія спричинила неабиякий резонанс у творчому житті міста та мала безліч позитивних відгуків (її відвідали сотні мешканців та гостей міста). Серед тих, хто ознайомився з творчими роботами, було чимало маститих поетів, художників, акторів, журналістів тощо. Головне, на чому наголошували глядачі це те, що виставка надає можливість за короткий проміжок часу відвідати «топові» міста країни та познайомитися з їхніми визначними пам’ятками. Олег та Микита плекають надію, що цей поетично-художній проект буде представлено у всіх містах, зображених на картинах, зокрема і в місті Харкові. Бо головна мета експозиції – познайомити українців з Україною!

А тим часом  Микита Грудєв розпочав новий мистецький проєкт і взявся за створення серії ручних гравюр по склу, присвячених світовим артефактам. Серед них вже  є «Скіфська пектораль», а наразі він працює над новою гравюрою  «Камінь ацтеків».