ВЕБІНАР «ЗМІНИ В МЕТОДИЦІ ВИЗНАЧЕННЯ НГО ЗЕМЕЛЬ»

12 листопада 2021 року кафедра управління земельними ресурсами та кадастру провела on-line вебінар на тему: «Зміни в методиці визначення НГО земель», до якого крім співробітників кафедри долучилися і представники з виробництва, землевпорядники та оцінювачі.

Кабінет Міністрів України 3 листопада 2021 року затвердив нову уніфіковану Методику нормативної грошової оцінки земельних ділянок, в основі якої – визначення НГО як добутку площі земельної ділянки, нормативу капіталізованого рентного доходу за одиницю площі та сіми коефіцієнтів. У зв’язку з цим виникла необхідність в обговоренні змін та роз’ясненні окремих положень Методики 2021.

Основним доповідачем була доцент кафедри Анопрієнко Тетяна Володимирівна, яка закцентувала увагу на змінах, які відбудуться у порівнянні з діючими Методиками та на прикладах окремих земельних ділянок, розташованих у межах м. Харків та за його межами, навела розрахунки нормативної грошової оцінки земельних ділянок у порівнянні вартості 1 мза діючими Методиками та за новою уніфікованою Методикою.