Всеукраїнський семінар «Стан, стійкість і продуктивність лісових екосистем в умовах воєнного стану та в післявоєнну відбудову»

22 травня проведено Всеукраїнський семінар «Стан, стійкість і продуктивність лісових екосистем в умовах воєнного стану та в післявоєнну відбудову», присвячений Міжнародному дню біологічного різноманіття.

Основним організатором семінару був Державний біотехнологічний університет, співорганізаторами виступили Український науково-дослідний інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г. М. Висоцького, Національний лісотехнічний університет України та Малинський фаховий коледж.

На семінарі розглянуто нагальні проблеми збереження всіх складових частин біорізноманіття лісових екосистем, які спричинені збройною агресією країни-терориста, та перспектив відновлення лісових насаджень як в умовах воєнного стану, так і в період післявоєнної відбудови.

Доповідачами на семінарі були провідні вчені України у відповідних наукових напрямах:

Валентина Мєшкова, академік Лісівничої академії наук України, головний науковий співробітник відділу ентомології, фітопатології та фізіології УкрНДІЛГА ім. Г. М. Висоцького, доктор с.-г. наук, професор;

Юрій Дебринюк, академік Лісівничої академії наук України, професор кафедри лісових культур і лісової селекції НЛТУ України, доктор с.-г. наук, професор;

Сергій Сидоренко, член-кореспондент Лісівничої академії наук України, завідувач сектору екології лісу УкрНДІЛГА ім. Г.М. Висоцького, кандидат с.-г. наук, старший дослідник;

Валерій Левченко, доцент кафедри лісівництва та захисту лісу, Малинський фаховий коледж, кандидат с.-г. наук, доцент;

Віталій Горошко, доцент кафедри лісівництва та мисливського господарства ДБТУ, кандидат с.-г. наук, доцент;

Юрій Карпець, член-кореспондент Лісівничої академії наук України, завідувач кафедри лісівництва та мисливського господарства ДБТУ, доктор біологічних наук, професор.

Значна увага приділена необхідності взаємодії та консолідації зусиль відповідних гілок влади, державних і приватних підприємств лісового та мисливського господарства, державних і громадських організацій, провідних фахівців галузі та населення для подолання негативних наслідків для лісового і мисливського господарства України.

У резолюції семінару наголошено на актуальності періодичного проведення наукових і практичних форумів, присвячених стану, розміру та характеру пошкоджень і перспективам відновлення лісових екосистем України в умовах воєнного стану та в період післявоєнної відбудови.