Гостьова лекція в рамках дисципліни «Інноваційні технології м’ясних продуктів»
21 листопада 2024 р. для здобувачів ступеня вищої освіти магістр в рамках дисципліни «Інноваційні технології м’ясних продуктів» було проведено гостьову лекцію за участі випускника кафедри технології м’яса, а нині провідного експерта в галузі м’ясопереробки та Plant-based Meat Анатолія Уткіна на тему «Novonesis Biosolutions for Plant-based Meat». На сьогодні Анатолій є старшим науковцем BoiTech компанії Novonesis (США) та активно займається розробкою технологій альтернативних видів м’ясопродуктів (Plant-based Meat).
Анатолій Уткін розповів про наукові підходи, ринкові тенденції та вплив на навколишнє середовище рослинних альтернатив, ключові інгредієнти та технології, що лежать в основі таких продуктів, як бургери на рослинній основі, ковбаси тощо. Присутні студенти, аспіранти, викладачі дізналися про інновації, які формують майбутнє сталого харчування, та взяли активну участь у дискусії.