
ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі»
24.09.2025 р. у Національному університеті харчових технологій (м. Київ, Україна) відбулась ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», на якій взяли участь викладачі, аспіранти і магістранти кафедри. В рамках конференції
професор кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів Державного біотехнологічного університету О.В. Самохвалова разом з доцентом кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв О.Є. Загорулько представили доповідь «Технологічний потенціал багатофункціональних рослинних паст у технологіях мармеладно-пастильних виробів». Наукові розробки вчених ДБТУ викликали жваву дискусію серед учасників конференції. Було порушено важливі питання впровадження інноваційних інгредієнтів у промислові та крафтові технології, перспективи заміни традиційних добавок більш здоровими рослинними альтернативами.
Доповідь отримала схвальні відгуки від наукової спільноти та виробників, які відзначили актуальність досліджень для розвитку сучасної кондитерської галузі.