Круглий-стіл на тему: «ОСВІТА, НАУКА ТА ІННОВАЦІЇ У СФЕРІ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ І ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ТА ЄВРОПЕЙСЬКІ ОРІЄНТИРИ»

24 жовтня 2025 року в Державному біотехнологічному університеті за участі Заступника Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ЗАХАРІНА СЕРГІЯ ВОЛОДИМИРОВИЧА відбувся круглий-стіл на тему: «ОСВІТА, НАУКА ТА ІННОВАЦІЇ У СФЕРІ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ І ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ТА ЄВРОПЕЙСЬКІ ОРІЄНТИРИ».

На заході були присутні здобувачі освіти першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівня освіти, що навчаються за наступними ОП: Харчові технології, Харчові технології в ресторанній індустрії, Технології зернопродуктів та зернові ресурси, Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчо концентратів, Промислові та крафтові технології м’яса та м’ясопродуктів, Харчові технології продуктів з рослинної сировини та молока для підприємств харчової індустрії, викладачі багатьох кафедр.


Спікерами від факультету переробних і харчових виробництв були Гринченко О.О., Колеснікова М.Б. з доповіддю «Партнерство заради безпеки споживача: «Тайфун-2000» і ДБТУ як драйвери інновацій у галузі харчових технологій», у якій висвітлено взаємодію між ДБТУ і бізнесом в області забезпечення якості та безпечності харчових продуктів. Предметом досліджень круглого стола стали питання підвищення продовольчої безпеки, впровадження європейських стандартів контролю якості, інноваційні підходи до навчання фахівців харчової індустрії, а також роль наукових досліджень у формуванні ефективної системи захисту споживачів.


Захід став майданчиком для обміну досвідом між науковцями, здобувачами та практиками галузі, сприяючи зміцненню взаємозв’язку між освітою, наукою та виробництвом.