
Міжвузівський круглий стіл «Магістри з харчових технологій у вирішенні завдань сталого розвитку України. Ціль 12. Відповідальне споживання та виробництво»
📅 15 грудня представники факультету переробних і харчових виробництв взяли участь у Міжвузівському круглому столі «Магістри з харчових технологій у вирішенні завдань сталого розвитку України. Ціль 12. Відповідальне споживання та виробництво», організованому Полтавським державним аграрним університетом.
🎓 Під час заходу декан факультету переробних і харчових виробництв, д.т.н., професорка кафедри технології м’яса Марина Олександрівна Янчева представила реалізовані та заплановані ініціативи щодо досягнення цілей сталого розвитку в діяльності факультету.
Надалі к.т.н., доцентка кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Анна Едуардівна Радченко поділилася пріоритетними напрямками діяльності кафедри, щодо реалізації принципів відповідального споживання та виробництва, серед них: виробництво капсульованої та гранульованої продукції, актуальність якої продиктована нераціональним використання рибних біоресурсів; комплексна переробка вторинних молочних продуктів, одержаних методом ультрафільтрації; а також комплексний підхід до реалізації ресурсного потенціалу бобових та аквафаби у технологіях харчової продукції з гетерогенною структурою.
Завершальним виступом була доповідь здобувачки ступеня магістра Ірини Алейнікової, присвячена науковим напрацюванням щодо використання сочевиці та аквафаби сочевичної у технології харчової продукції з пінною структурою, зокрема сочевично-овочевих мусів.
🌱 Учасники заходу обговорили актуальні виклики сталого розвитку, роль фахівців харчових технологій у формуванні відповідального виробництва та споживання, а також інноваційні підходи, що активно впроваджуються в освітньому й науковому середовищі. 💚












